reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Ja się też starałam wgłębić w temat i niestety często też jest tak, że do samego zapłodnienia dochodzi, ale na przykład komórki przestają się dzielić już pa paru godzinach/dniach, tak że nawet do zagnieżdżenia nie dochodzi. Nie jest to pocieszające, wiem. I sama się boję tego strasznie.
Człowiek mniej więcej lepiej spi. Ja po własnym weselu dostałam okresu, trwał tydzień. Mega bolesny, obfity, pełen skrzepów. Jeszcze po nim bolał mnie brzuch, poszłam do ginekologa z błogą nieświadomością. Myślałam że może znowu jakaś nadżerka czy onne cholerstwo. Staraliśmy się od 3 miesięcy. Dopiero po wizycie u niego dotarły do mnie jego tak delikatnie wypowiadane słowa " no chyba, no coś tu widzę że wszystko pogrubione, tu płyn jeszcze jest- ja daje zielone światło do starań" I taka zatroskana mina. Poroniłam nawet nie wiedząc że byłam w ciąży a nie znałam wtedy pojęcia "bety" I myślałam że okres przesunął mi się o kilka dni przez stres z weselem. Miesiac później znowu zaszłam i tu już się udało.

reklama
Mieszkam na wsi, do każdego miasta jest daleko więc musiałabym dojeżdżać co najmniej 45km do pracy jeśli taką znajdę, tu miałam w miarę na miejscu, jeden punkt 7km od domu a drugi 30km ( gdzie ostatnio tylko tam jestem) . I jeszcze dzieci i gospodarstwo. Może na KRUS pójdę i tyle.. nie wiem, mam mętlik..
A zdalna?

Czasem wychodzą za drugim albo trzecim razem… no i nie w przychodzi NFZ, tylko w laboratorium parazytologicznym, bo tam badają materiał kilkanaście dni
Najlepiej obrać taktykę badania w dniu 1, 3, 5 i jak nic nie wyjdzie to pod dwóch tygodniach od tego pierwszego dnia ten sam schemat. Wiem że zalecają zbierać kał z 3 dni- tak też można, ale lepsza taktyka ta co pisałam.

reklama
A jesteś takim bardzo bardzo? Ja jestem bezwzględnym XD filmy oglądane po kilkanaście razy i dubbing polski mówiony równo z aktorami XD dobrze, że mąż tez lubi hp i to toleruje 🤣
My przed córka z narzeczonym obowiązkowo co roku w okresie zimowym oglądaliśmy wszystkie części Harrego Pottera, oczywiście też dubbing polski, bez niego to nie to samo 😁 no my jesteśmy totalnymi fanami Harrego Pottera ❤️ ja od dziecka z siostrą i koleżanką bawiłyśmy się w czarodziejów, miałyśmy długopisy z piórkiem jako różdżki itp itd 😀

Do góry