reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

🌸👶🏼MAJOWE KRESKI🌸👶🏼

Czy Wy i partnerzy bierzecie suplementy/witaminy? Mnie mąż zaskoczył, mówiąc że kupił kwas foliowy dla siebie i dla mnie 🥹 aktualnie biorę omega 369, cynk i selen, d3, magnez, kolagen kwas foliowy, inozytol. Odstawiłam ashwagande, berberyne i NAC bo czytałam że nie są wskazane w staraniach.
Ja biorę ovarin,omega 3 1000,brałam też cynk z selenem.w tym miesiącu piłam też ACC Optima od 3dc przez 5 dni (nac) ale jak widać nic to nie dało 😅
A mój pije fertistim MEN już 2miesiac i D3 wcześniej brał tylko multiwitamine
Po badaniach nasienia pewnie lekarz wdroży mu inną suplementację jeśli coś wyjdzie nie tak

reklama
Ja biorę ovarin,omega 3 1000,brałam też cynk z selenem.w tym miesiącu piłam też ACC Optima od 3dc przez 5 dni (nac) ale jak widać nic to nie dało 😅
A mój pije fertistim MEN już 2miesiac i D3 wcześniej brał tylko multiwitamine
Po badaniach nasienia pewnie lekarz wdroży mu inną suplementację jeśli coś wyjdzie nie tak

A o co chodzi z NAC?
Bo ja ACC Optima chyba już od 2 miesięcy piję na zatoki - mam nieżyt alergiczny i rozbijam wydzielinę.
Nie można używać tego przy staraniach czy jak? 😀

A o co chodzi z NAC?
Bo ja ACC Optima chyba już od 2 miesięcy piję na zatoki - mam nieżyt alergiczny i rozbijam wydzielinę.
Poprawia owulację i indukcję owulacji,szczególnie przy PCOS.
Ale u mnie sie nie sprawdziło bo w tym miesiącu akurat kiedy go stosowałam to nie będę mieć jej wcale 😅 chyba że była już przed wizytą ale lekarz stwierdził że napewno nie

Co to jest "coś tam coś" :D bo jako posiadaczka 10 tatuaży nie wiem :D
Tez mam tatuaze, ale to bylo lata temu 😀 Juz spiesze z dr Google. Wiem, ze tam opis dotyczy tatuowania podczas ciazy, ale chodzi mi o „cos tam cos” 😀

Załączniki

• IMG_0223.png
    IMG_0223.png
    161,8 KB · Wyświetleń: 61
A o co chodzi z NAC?
Nac ogółem poprawia jakość owulacji, wspomaga śluz- niektóre dziewczyny biorą od 3-5dc dawkę 1200mg, żeby więcej jajeczek dojrzało (poprawcie mnie, jak piszę głupoty), a przez cały cykl 600mg. Kiedyś brałam tak przez 2 cykle- nie pomogło. Wróciłam do tego w tym cyklu i zobaczymy, jaki będzie efekt.
Nac jest składnikiem acc i właśnie rozrzedza wydzieliny 😃. Wiem też, że zamiennie dziewczyny stosują syropy wykrztuśne.

Dziewczyny, pytanie z dupy. Czy ma ktoras z Was jakiekolwiek pojecie o tatuazach? Chcialabym sobie zrobic takiego malenkiego zawijasa, ktory sie uklada w matke i dziecko. Ale czytam, ze w tuszu jest cos tam cos. Dac se siana z tym tatuazem czy poki nie ma ciazy to robic?
A co to coś tam ? 😁 Ja mam 7 i nie ma czegoś tam coś tam :) a nie 8 zapomniałam o dłoni :)

Ja mam 5 tatuaży, i gdyby finanse pozwoliły to pewnie że bym zrobiła i kolejny, bo generalnie wszystko jest w jakimś stopniu szkodliwe więc nie dajmy się zwariować, i póki ciąży nie ma tak jak mówisz to warto spełnić marzenie 🙂
Mam takie samo zdanie, kilka już mam i na kolejny jestem zapisana pod koniec maja mimo intensywnych starań 😄 oczywiście wolałabym oddać ten termin mężowi albo przyjaciółce

reklama
Ja mam 5 tatuaży, i gdyby finanse pozwoliły to pewnie że bym zrobiła i kolejny, bo generalnie wszystko jest w jakimś stopniu szkodliwe więc nie dajmy się zwariować, i póki ciąży nie ma tak jak mówisz to warto spełnić marzenie 🙂
Dokładnie, mam tego trochę, wiadomo w ciąży nie wolno, ale zawsze się możesz umówić i w razie czego przed samą sesję sprawdzić czy aby na pewno nie jesteś dla świętego spokoju ☺️

Do góry