93kora
Fanka BB :)
Niektóre śpią, niektóre potrzebują dalej bliskości.a ja się ciaglę karmię myślami, że dwuletnie to już będzie lepiej spało![]()

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Niektóre śpią, niektóre potrzebują dalej bliskości.a ja się ciaglę karmię myślami, że dwuletnie to już będzie lepiej spało![]()
Przy następnej wizycie zapytam się czy to normalneNormalne to nie wiem czy jest, ale ja tak mam bo mam 2 letnie dziecko.
A jeszcze inne śpią przy rodzicu bo same co chwile się wybudzająNiektóre śpią, niektóre potrzebują dalej bliskości.![]()
Ja brałam nospe na początku w ciąży z córką jak krwawiłam, nospa zapobiega skurczom macicy, duphaston też tak brałam a teraz w tej ciąży i poprzedniej brałam dopochwowo 2x2 i 3x1 duphaston. Ja bym brała bez zastanawiania się bo to tylko położę a zaszkodzić może nie branieDziewczyny, które biorą duphaston, napiszcie proszę jaką macie obecnie dawkę. Ze względu na bóle brzucha (progesteron 15) od 6 tygodnia miałam zalecone 2x1. Potem lekarka prosiła, abym zmniejszyła dawkę do 1x1 przez tydzień i następnie odstawiła.
W sobotę bóle się nasiliły, zaczęły promieniować do pleców, do tego ból w okolicy lewego jajnika i szczypanie blizn po CC. Przeleżałam więc weekend, ciepłe prysznice, max oszczędzanie się. Nic nie pomagało, więc dziś pojechałam na IP. Na USG wszystko ok, natomiast lekarz dyżurujący zwiększył duphaston do 3x2 i zalecił nospę. Generalnie jestem z tych ostrożnych, które nawet paracetamolu w ciąży unikają jak ognia. Czy ktoś ma takie dawki? Czy nospa na pewno będzie bezpieczna na tym etapie (9+1)?
moje tak właśnie śpi ;PA jeszcze inne śpią przy rodzicu bo same co chwile się wybudzają![]()
Czasem jeszcze miewam, ale nie są już stałe. Przy czym ja według USG mam dopiero 6+6, może znowu wrócą późniejPowiedzcie mi czy dalej macie bóle brzucha?
Ja praktycznie od początku non stop czuję ból brzucha jak na okres, z małymi przerwami i zaraz wraca, wizytę mam dopiero 10.10 i nie wiem czy panikować i iść do gina czy czekać.
Raz jest mocniejszy raz słabszy ten ból, ale jest.
Obecnie mam 8+1
A lekarz mówił że jest coś niepokojącego?Witam dziewczyny , wczoraj byłam na wizycie pęcherzyk ciążowy 20mm i zarodek 3mm a serduszka jeszcze nie było słychać..
Na dodatek zaczęłam troszkę plamić ale dosłownie trosze ale myślę że to może przez te USG . Ogólnie czuje się dziwnie chce mi się płakać raz śmiać raz jestem spokojna, piersi już nie bolą jak na początku tylko lekko bolą jak dotkne. Wczoraj na wieczór bolał mnie brzuch i dolna część pleców jak na okres.. kolejną wizytę mam w piątek żeby zobaczyć serduszko, ale strasznie się stresuje bo już się naczytałam że gdy zarodek ma 3mm to już powinno bić.. zrobiłam sobie dziś betę i progesteron popołudniu powinnam mieć wyniki.
moje tak właśnie śpi ;P
Czasem jeszcze miewam, ale nie są już stałe. Przy czym ja według USG mam dopiero 6+6, może znowu wrócą później
A lekarz mówił że jest coś niepokojącego?
No właśnie nic nie mówiła tylko że następna wizyta w piątek, a tak się naczytałam że jak za duży pęcherzyk ciążowy i mały zarodek to coś jest nie tak..Czasem jeszcze miewam, ale nie są już stałe. Przy czym ja według USG mam dopiero 6+6, może znowu wrócą później
A lekarz mówił że jest coś niepokojącego?