reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

🌱🌺 Marcowe kreski 🌺🌱

Tak mam PCO.lewy jajnik jest policystczny,prawy jest okej.z badań krwi też miałam zaburzony stosunek LH:FSH bodajże 1,2.podwyższoną prolaktynę i testosteron.z tym że te badania wykonywałam właśnie 3 lata temu gdy zaczynaliśmy starania.od tamtego czasu jestem na diecie z niskim indeksem,brałam masę witamin.i owulację wróciły bo wcześniej miałam je bardzo rzadko.teraz są co miesiąc i o dziwo właśnie w zeszłym cyklu była z tego lewego jajnika a lekarz stwierdził że on nie widzi tam żadnych cech pco🤔 i tak się zastanawiam czy to się mogło jakoś cofnąć/zatrzymać ? Jeśli teraz się nie uda to w następnym cyklu powtórzę chyba te badania jeszcze raz bo nie daje mi to spokoju.no ale po testach owu widać że to lh u mnie strasznie skacze
U mnie po włączeniu inozytolu i schudnięciu poprawił się obraz jajników na USG.

reklama
Właśnie tak nie zrobiłam, głupia ja 🤣 koło 20:00 w piątek był prawie pik, a ja zamiast zrobić rano to zrobiłam dopiero w sobotę wieczorem (i wyszedł pik)
A być może był np. nad ranem 🙈

Jak teraz się nie uda to będę już na przyszłość wiedziała 😁
Jak się nie uda! Uda się!!! 🤞🤞🤞

U mnie po włączeniu inozytolu i schudnięciu poprawił się obraz jajników na USG.
O widzisz to może u mnie jest podobnie bo na USG teraz totalnie tego nie widać.
Z wagą nie miałam nigdy problemów,ale miałam dwucyfrową insulinę i zaburzoną gospodarkę cukrową.na badaniu krzywej po 2h. Cukier spadał mi do 36 😱

Jak do tej pory brak przyczyny. Jedyne co to niskie AMH jak na mój wiek (0,9 a lat mam 27) ale dziewczyny z niższym w ciążę zachodzą. I ,,poprawny" progesteron w fazie lutealnej, dlatego biorę progesterone besins. Może coś się okaże jak zrobimy w końcu testy genetyczne ale to też nie jest przesądzone. Jeszcze ten i kolejny cyl staramy się naturalnie, w kwietniu zamierzamy zeobic testy genetyczne I pogłębione badania nasienia a potem już przygotowania do IUI. Cały czas się łudzę, że teraz po sono hsg zaskoczy ale raczej jest to wątpliwe tym bardziej, że wyszły oba jajowody drożne

Jeśli chodzi o drożność to polecam z lipiodolem. Na pewno w Warszawie na Żelaznej są lekarze którzy robią albo w Instytucie Rodziny na Ursynowie.
Ja zaszłam w drugim cyklu po 4 latach starań.

U mnie biało...

Załączniki

• IMG_20250306_084953322.jpg
    IMG_20250306_084953322.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 99
reklama
Do góry