Witam , walczę z laktacją i więc moje miesięczne maleństwo jest także karmione mlekiem modyfikowany. Mieszkam w Niemczech i tu w szpitalu podano mu na początku gdyż był bardzo głodny (a ja nie miałam odrazu swojego Mleka ) mleko matki hipp natomiast gdy wróciliśmy do domu moja ciocia kupiła mi mleko marki Humana 1 ale po tym mleko miałam z małym straszne noce praktycznie nie spał ciągle się budził płakał więc polecono mi mleko marki Aptamil pre , niby jest Edytko w pozadku chociaż teraz przez mianę mamy problem kupka i coś zaczęliśmy ulewać gdzie wcześniej tego nie robił. Położna jak i pediatra mówią że to normalne i jest to okres przejściowy. Mój mąż uważa że błędem było w ogóle zdecydowanie się na inne mleko niż hipp i mówi by znów do niego wrócić gdyż w szpitalu nie było nic naszemu dziecku. Lecz nie wiem czy to będzie dla niego dobre i czy takie zmiany nie będą złe… jedno wiem co zrobiłam źle skończyła mi się humana i zaczęłam podawać Aptamil a powinnam to robić stopniowo ale nie wiem czy to kwestia mleka czy poprostu większość dzieci tak ma. To moje pierwsze dziecko i uczę się bycia mamą nie kiedy jest to trudne gdy on płacze a ja nie umiem mu pomóc . Czy ktoś może mi powiedzieć co powinnam zrobić czy próbować wrócić do hipp czy dać małemu czas by jego jelitka poprostu się przystosowały