reklama

NADPOBUDLIWE niemowlę - integracja sensoryczna

magdab200!o2.pl

Zaciekawiona BB
Cześć,

będąc ostatnio u lekarza usłyszałam, że moja 7 miesięczna córka jest nadpobudliwa... Rzeczywiście jest bardzo żywiołowym, energicznym dzieckiem, ciągle się kręci, macha rączkami, nóżkami, nie poleży spokojnie. Do tego śpi bardzo mało, w nocy bardzo często się budzi, jest niespokojna.
Polecono mi udać się z nią na terapię SI (integracji sensorycznej) w celu jej wyciszenia.

Czy któraś z Was może chodziła ze swoim maleństwem na taką terapie???
Może też macie nadpobudliwe niemowlę??? Jak je wyciszacie?

reklama
diagnoza nie zaszkodzi, terapia też nie, nawet jeśli zaburzeń nie ma.
Może być żywiołowa z natury. Jaka była w ciąży?
A teraz? Macie włączony tv lub radio w tle? Nie musi oglądać czy słuchać aktywnie, wystarczy właśnie, że leci. Niektóre dzieci się łatwo przebodźcowuje.
A poród sn czy cc? Przy cc jest większe ryzyko zaburzeń SI

diagnoza nie zaszkodzi, terapia też nie, nawet jeśli zaburzeń nie ma.
Może być żywiołowa z natury. Jaka była w ciąży?
A teraz? Macie włączony tv lub radio w tle? Nie musi oglądać czy słuchać aktywnie, wystarczy właśnie, że leci. Niektóre dzieci się łatwo przebodźcowuje.
A poród sn czy cc? Przy cc jest większe ryzyko zaburzeń SI

Oj w ciąży też była bardzo ruchliwa, już ginekolog mi przepowiadał, że będę miała żywiołowe dziecko. Tv mieliśmy włączony czasami, teraz już w ogóle przy niej nie włączam, Jeśli chodzi o muzykę to tylko jakieś relaksacyjne utwory dla dzieci włączam, głównie Raymond Lap.

poród był siłami natury, bez żadnych komplikacji.

to pewnie taki masz egzemplarz :) moja też disco w brzuchu i poza też daje do wiwatu. Ciężko nadążyć za nią, 2min nie usiedzi.

to tak jak moja, tylko dodatkowo jest nerwowa, nadwrażliwa na niektóre dźwięki i niesamowicie źle sypia w nocy - potrafi wybudzać sie przez całą noc co 45 minut. Wszyscy lekarza u których byłam mówią że dawno nie widzieli aż tak ruchliwego dziecka...

to tak jak moja, tylko dodatkowo jest nerwowa, nadwrażliwa na niektóre dźwięki i niesamowicie źle sypia w nocy - potrafi wybudzać sie przez całą noc co 45 minut. Wszyscy lekarza u których byłam mówią że dawno nie widzieli aż tak ruchliwego dziecka...
znam to ;) jeśli masz fb to spróbuj na grupie hnb lub poczytaj o high need baby np. na blogu wymagajace

reklama
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry