reklama

Niski przyrost beta hcg

reklama
Wpisz sobie w kalkulator i będziesz wiedzieć - na pewno znajdziesz w internecie.
No i wyniki robione w nieprawidłowych odstępach czasowych - aby były miarodajne najlepiej badać przyrost co 48h.

edit. Drugi średni dwudniowy przyrost to 51%, także jest poniżej normy. To raczej nie wróży nic dobrego.

Zrób jutro żeby mieć 48 godzin od 4.03 i zobaczysz czy przyrost będzie ok,
Jeśli chodzi o historię przyrostów to na dwoje babka wróżyła, złe przyrosty kończyły się zarówno porodem jak i zakończoną ciążą, więc narazie obserwuj co się dzieje

Ja niestety nie znam nikogo ze złym przyrostem, aby ciąża skończyła się pozytywnie...

Niestety bym się jednak nie nastawiała, że coś z tego będzie.

Bierzesz jakieś leki?

U mnie był wzrost niższy niż ten wzorowy. Ponad miesiąc po ostatnim okresie beta była poniżej 4, nic nie było widać na USG, ginekolożka stwierdziła, że to tylko zaburzenia hormonalne. W 5 czy 6 tygodniu test wyszedł pozytywny, niedługo później zaczęłam mierzyć regularnie co 48h, ale każdy kalkulator krzyczał, że przyrost jest poniżej normy (pierwszego dnia ok. 5k, dwa dni później 8.8k, potem 13.5k). Nie chcę dawać fałszywej nadziei, ale wiedząc to, co wiem teraz, odpuściłabym, poszła do lekarza koło 8 tygodnia i nie przywiązywała aż tak wagi do bety. Wiadomo, że niski przyrost może wróżyć różny finał, ale to nie matematyka. Trzymam kciuki :)

reklama
U mnie był wzrost niższy niż ten wzorowy. Ponad miesiąc po ostatnim okresie beta była poniżej 4, nic nie było widać na USG, ginekolożka stwierdziła, że to tylko zaburzenia hormonalne. W 5 czy 6 tygodniu test wyszedł pozytywny, niedługo później zaczęłam mierzyć regularnie co 48h, ale każdy kalkulator krzyczał, że przyrost jest poniżej normy (pierwszego dnia ok. 5k, dwa dni później 8.8k, potem 13.5k). Nie chcę dawać fałszywej nadziei, ale wiedząc to, co wiem teraz, odpuściłabym, poszła do lekarza koło 8 tygodnia i nie przywiązywała aż tak wagi do bety. Wiadomo, że niski przyrost może wróżyć różny finał, ale to nie matematyka. Trzymam kciuki :)
Bo przy becie w tysiącach nie ma już tak dużych przyrostów i się i h już nie sprawdza.
A przy becie poniżej 1000 nic na USG nie widać, więc jak najbardziej wszystko u Ciebie się zgadza z perspektywy medycznej.
Widocznie miałaś przesuniętą owulację o ten tydzien albo dwa i w ciążę zaszłaś później.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry