• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

odparzona pupa

gosiula372

Zaciekawiona BB
Witam mamusie.
Pierwszy raz zetknęłam sie z odparzoną pupa.
Ranki są po bokach,w okolicach jaderek i przy pupie, smarujemy sudocremem,linomagiem, zasypuje kartoflanka, przemywam rumiankiem, ale nic nie pomaga a nawet zaczerwienienia i krostki rozszerzaja się!:sick:
Może polecicie Mi jakis skuteczny sposób na załagodzenie tych zmian.

reklama
Hmmm...wiem, ze to trudne w realizacji, ale trzeba jak najdluzej taka pupe pozostawic gola, nie mielismy az takich problemow, bo Jas nigdy nie mial ranek, ale na wszelkie inne problemy najlepiej pomagalo wietrzenie..

u nas najlepiej sprawdzal sie krem nivea baby przeciw odparzeniom sprawdzil sie nie tylko przeciw ale rowniez jak juz cos sie pojawilo np po probie zmiany pieluszek. linomag u nas tylko pogorszyl sprawe.

Jasiowi pomagał zawsze Linomag z zielonymi napisami .
Jakyjesz pupe po zmianie pieluszek to myj TYLKO przegotowaną letnią woda , mydło podraznia !
Polecam jak najwiecej wietrzyć pupe !!!

My za pierwszym razem walczylismy z odpażeniem prawie 2 tyg :(

Trzymam kciuki :)

Dziekuje za podpowiedzi, :-) staramy sie jak najczesciej wietrzyc dupcie, wczoraj kupiłam Clotrimazol i musze przyznac że dzisiaj jest dużo lepiej.
Pozdrawiam:tak:

Gosiula mnie lekarka przepisała maść pośladkową( ona jest robiona na receptę przy tym nie droga) pomogła super. Jeśli tylko pojawia się zaczerwienienie zaraz ją stosuję i jak narazie pupa jest piękna.:-)

Po kilku smarowaniach Clotrimazolm krostki zeszły ale została czerwona skórka w miejscach po odparzeniach, czy ślady te zejdą czy zostana na skórce, smarujmy teraz dupcie sudocremem ale czerwone miejsca nadal są widoczne:-(

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry