reklama

Owulacja jest czy nie ?

reklama
Hejka przyłączam się do pytania u mnie sprawa wyglada tak jestem po owulacji(29.08) w piątek kupiłam testy i chciałam przetestować i (3.09) zrobiłam test i jedna kreska mi wyszła mocniejsza od drugiej . Dzisiaj 8.09 zrobiłam test owulacyjny i wyszły mi 2 kreski a najlepsze jest to że okres za 4 dni . Z tego co czytałam na innych forach te testy nie potwierdzają ciąży więc nie cieszę się na zapas , czy one są 100% wiarygodne czy może trafił mi się bubel? Pierwszy raz robiłam te testy ponieważ prowadziłam kalendarzyk gdzie owulacja się pokazywała . Z narzeczonym staramy się o Dzidziusia już 4 miesiąc . Chociaż odnośnie kalendarzyków mam aplikacje na telefonie gdzie zaznaczam kiedy okres mi się zaczyna i kończy i mi oblicza średnią kiedy mam dostać okres albo kiedy mi się skończy , wiadomo że pokazuje dni płodne i owulacje korzystam z aplikacji 4 lata ale gdy w internecie zaznaczam kiedy okres mi się zaczyna i kończy to pokazuje mi owulacje o kilka dni do przodu niż mam na aplikacji . Niby wierzę aplikacji ale już nie do końca ….. Pomożecie mi co te 2 kreski znaczą bo objawy mam jak zawsze normalne przed okresem .
image.jpg

Załączniki

• 1ECB393F-8695-411A-AAE2-8D3308834BAB.jpeg
    1ECB393F-8695-411A-AAE2-8D3308834BAB.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 89
hormon ten występuje normalnie w organizmie a nawet czasem mogłyby do miesiączki wychodzić pozytywne. Normalna sprawa - nie oznacza to ciąży bo ciąże to inny test wyłapuje 😌
Na wszelki wypadek kupię jutro test ciążowy i się upewnię . Bo zdarzały się na forach że dziewczyny przed okresem miały pozytywny test owulacyjny i po zrobieniu testu ciążowego okazało się że są w ciąży . 😊

Na wszelki wypadek kupię jutro test ciążowy i się upewnię . Bo zdarzały się na forach że dziewczyny przed okresem miały pozytywny test owulacyjny i po zrobieniu testu ciążowego okazało się że są w ciąży . 😊
Ja z ciekawości zrobiłam test owulacyjny w 8 tygodniu ciąży żeby sprawdzić właśnie czy te testy tak działają jak piszesz i wyszedł negatywny a test ciazowy oczywiście pozytywny. Wiec nie wierzę w te teorie 😉

reklama
Mam pytanie czysto teoretyczne. 6 września o 6 rano w 14dc mialam wizytę u gina. Pęcherzyk 10.5 mm, kiedy teoretycznie mogła być owulacja? Lekarz spisał cykl na straty, ale dzisiaj 36dc i nadal nie mam @

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry