reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2008

Też bym sobie na rowerku pojeździła :-) Mój mi siostra zarekwirowała i chyba go już nie odzyskam. Mieliśmy w planie kupić sobie nowe z M no ale nam jakoś nie wyszło. Za to mamy nosidełko i polatamy sobie po górka i zameczkach:-) Na długi weekend planujemy wypad na Chojnik z noclegiem u przyjaciół w Gryfowie :-) Już nie mogę się doczekać :-) Może gdzieś w niedziele wyskoczymy ale puki co pogoda nie zapowiada się najlepsza.

jak ja Ci zajzdroszczę:rofl2:mmmm...potem musisz opisac wszystko ze szczegółami,bo my za rok chcemy uderzyć na taki wypad i nie wiemy gdzie,a tu proszę;-)chyba trzeba odswierzyć wątek WAKACJOWY cosik czuję...jeszcze 2 miechy i wakacje prawie:laugh2:

Miki śpi,stary ćwiczy,ja gotuję warzywka na zupkę dla Mikesza i zaraz pędzę się wykąpulić bo zaraz 39 i pół a ja tak lubię sobie w pidżamce+Karmi i przed tv:rofl2:Więć jutro wkleję zdjęcia z akcji ŚCIĄGAM RAJTUZY-MIKOŁAJ!Spokojnych nocek,może i upojnych,bo widzę że co niektórzy pracują nad braciszkami tudzież siostrzycami:rofl2:do juterka buziaki dla Mamusiek i maluszków:tak:

reklama
No właśnie takie wypady gdzieś w okolice gór, no i zameczki przy okazji zobaczyć - oj to lubię.

Moli czekamy na zdjątka rajstopnika ;-):-D mój już ściągał i zdjątka wkleiłam :-D

Ja też zmykam już spać - dobranoc.

Kate wzajmnie.

Ja doczekać się lata nie mogę - wtedy do rodziców na wieś pojadę na parę dni z Sebciem - ach inne powietrze.
Może w maju na weekend pojadę jakiś - niech będzie ciepło i słowiki zaczną śpiewać wieczorami, to mały zaśnie a ja posiedzę sobie na tarasie i posłucham ulubionych treli.

no my dzis własnie wybralismy osrodek na weekend czerwcowy i jedziemy cała ekipa:-p:-p:-p nad morze, zlitowałam sie nad Kaka i ja tez zabierzemy:-D:-D:-D:-D (żart odnosnie litowania sie):rofl2: ciekawie sie zapowiada. A ja dalej pije winko:rofl2::-p

Ale jestem padnięta. Moj mały chyba dziś jakąś "kreske" wciągną jak mama nie widziała :eek:bo poprostu dał mi dzis tak poalić że ledwo dycham. Nie pozwolił odejść od siebie na krok bo był ryk. Dobrze że A wrócił wcześniej to się z małym pobawił to miałam chwile żeby zjeść. Wogóle dzis nie chciał spać w ciągu dnia ale za to po kąpieli już padł przy butli co mu sie bardzo żadko zdarza. A ja wreszcie odpoczne chwilke i poczytam was chwilke:happy:

no my dzis własnie wybralismy osrodek na weekend czerwcowy i jedziemy cała ekipa:-p:-p:-p nad morze, zlitowałam sie nad Kaka i ja tez zabierzemy:-D:-D:-D:-D (żart odnosnie litowania sie):rofl2: ciekawie sie zapowiada. A ja dalej pije winko:rofl2::-p

Witam!! ale wam fajnie ja też chce:tak:może dajcie cynka gdzie i kiedy to sie tam nas wiecej wybierze co???:-p;-)ale by było hehehe

Agmir MOJE GRATULACJE!!!!!!!!!!spóźnione ale szczere!!!ja tam żadko tu zaglądam i dopiero wczoraj od Kaki sie dowiedzialam a dzis doczytałam.Nie martw się będzie dobrze!! bądź dobrej myśli!! trzymmy tu wszystkie za Was kciuki!!!

A ja wam zazdroszczę bo z przyjemnością poszła bym sobie do pracy i zostawiła Potworniastego na kilka godzin. Dziś mam już serdecznie dość. Jeszcze nie zdążyłam się ubrać ani umyć. Nie chce wogóle spać i musi cały czas mnie widzieć. Normalnie coś mnie trafi.Ja się naprawdę nie nadaje na matkę. Gdyby moja rodzina nie była taka uparta to już dawno bym wynajęła nianie lub zmusiła mojego M do tego aby on poszedł na wychowawczy. Zresztą i tak małemu już nie jestem potrzebna. W ciągu dnia cycka nie dostaje tylko w nocy a i to już odstawiam. Ale pocieszam się tym że to tylko do września a potem jak nie znajdę niani to do żłobka albo niech M idzie na wychowawczy. Już 14 miesięcy siedzę w domu. I naprawdę mam dość.
Zapomniałam dodać że mój M sobie teraz wymyślił że jest uczulony na kosmetyki dziecka bo mu skóra na rękach pęka i teraz ja muszę go kąpać, smarowa i szykować do snu. Niema już ani jednej rzeczy którą by mój M robił przy dziecku. A ja czas dla siebie mam jak mały pójdzie spać. A może powinnam zmienić M :-p
A dlaczego dopiero od wrzesnia do pracy ??????Wspolczuje ze tak sie czujesz Ale nie jestes zla mama I nadajesz sie na matke znakomicie Ja tez czesto mam dosc Oli i najchetniej bym ja gdzies oddala na chwile ale wiem ze jak jej nie ma przy mnie kilka minut to juz tesknie Czesto sie na nia zloszcze i mam wyrzuty JESTESMY TYLKO LUDZMI
a z M pogadaj ze nie masz juz sil sie sama malym zajmowac Powiec mu co od niego oczekujesz
Dorota, ja nianie to miałam wybraną jak jeszcze w ciazy nie bylam:laugh2:, to moja sąsiadka o dwa domy dalej mieszka, dziewczyna w moim wieku. Opiekowała sie 3 dzieci mojego kuzyna i maluchy bardzo ja lubiły, nie wiedziałam tylko czy sie zgodzi, ale udało sie. Bedzie wiec Ania i moj M na zmianę, jak nie bedzie roboty w polu.
No to super :tak:I kiedy przychodzi poznac Szymka ?
Ja też mam czasem rózne myśli. Z jednej strony chciałabym byc z małym jak najdłużej a z drugiej chciałabym pójść do pracy do ludzi. Poprostu odpocząć od tej codzienności. Bo właściwie każdy dzień wygląda tak samo. No może czasem różni się tym że mały bardziej lub mnie marudzi. Tylko że u mnie to sie poprostu nie opłaca sie wracać do pracy. Bo ja od roku jestem w domu więc nie obieły mnie żadne podwyżki w pracy a w Wawie naprawde są drogie żłobki więc prawie nic by nie zostało z wypłaty po opłaceniu żłobka, żywienia w żłobku i dojazdów po małego. A niania żażyczy sobie tyle co ja zarabiam. tak że wyjscia nie mam:no: No ale z drugiej strony ciesze sie ze będę widziała jak mały sie rozwija i przechodzi najważniejszy okres w życiu. tak że i tak i tak nie dobrze. A zycie pisze nam różne scenariusze i niestety trzeba nam się dopasować
Dokladnie mam tak samo Z jednej chce wrocic do pracy Ciagnie mnie do ludzi Tlumacze sobie ze bardziej sie stesknie za mala i bede miala wiecej cierpliwosci Ale z drugiej nie wiem jak ja bez niej wytrzymam te prawie 14 godzin:confused2:Poczatki beda pewnie trudne ale mam nadzieje ze jakos przywykne I Oli tez mam nadzieje nie ucierpi na tym ze mnie tyle godzin nie bedzie
jejkuś,Ty już do pracy wracasz:szok:Ja też już bym chciała,choć z drugiej strony pewnie zaczęłabym obgryzać paznokiety...ale wrzesień niedaleko i też wracam do pracki:baffled:Nie miałam okazji napoisać na BB DOROTKO,pytałam swoją kadrową o ten zasiłek wychowawczy i to jest tak,że trzeba się udać do MOPR-u(Miejski Ośrodek pomocy Rodzinie) cy cuś i tam naliczają na podstawie Twoich zarobkow,jak dla mnie to kiszka bo mam big kredyt:-(

Gratki dla kuzynecyki małej:-)
kurka to ta Twoja kuzynka to jakas nawiedzona nochmalnie:szok::szok:

nie przejmuj sie,moj M ostatnio tez miga sie,ostatnio nawet nie chce mu sie przebierac malego i wogole dzis na spacerze zadzwonil juz po pol gozinie ze niby maly placze a tak serio to mu sie nie chcialo z nim chodzic:-(wqrwilam sie,bo chcialam troche odpoczac i cos ze soba porobic i wiedzial o tym,po powrocie tez sie nimnie zajmowal tzlko glupa kleil,ze musi tesciowi isc rower robic,a moj tesciu rzadko jezdzi:eek:nie wspomne juz ze ostatnio naprwde daje mu fory,a to piwko ze szwagrem,wzpad rowerowy etc. a ja siedze ciagle z malym:baffled:ehhh faceci,to sie tyz nawyzalalam:angry:

a dzionek oki,jezdzilismy troche po Trojmiescie i zalatwialismy sprawy,potem powrot do domu i zaraz koniec dnia,maly szaleje na podlodze,ja wstawilam pranie,M robi ten ROWER,pije kawke i chzba dola lapie jakos,pierwszy raz od nie pamietam kiedy:-:)-(
Dzieki postaram sie czegos dowiedziec :tak:

Moj G mnie zawsze przy malej bardzo pomagal i nadal to robi On z nia oglada mecz Tzn ja zabawia na lezaco (oli lezy heheh) i zerka na mecz a ja sobie spokojnie seriale ogladam w drugim pokoju To jest taki przyklad ale serio G jest do niej bardzo uczynny i pomocny Nie wiem jakbym dala rade jakby wrocil z pracy i nic mi przy niej nie pomagal On sie z nia pobawi ,ukapie ja i ubiera po kapieli Jak Oli nie chce spac to G z nia siedzi w pokoju az zasnie :tak:
DOBRA KONIEC CHWALENIA BO ZACHWALE
No właśnie z jednej strony chęć już bycia między ludźmi a z drugiej rozdarte serducho, że dziecko zostaje na te kilka godzin bez mamy.

Ja to sobie tłumaczę, że tak musi być i takiego odsapnięcia od malca potrzeba.
Bo jak nie to ja czas dla siebie mam tylko wieczorami po 20.00
Jak mały zaśnie w dzień to obiad albo sprzątanie - jak się bawi w bujaczku to też coś robię przeważnie sprzątanie.

A fakt faktem też jako człowiek potrzebuję pobycia sam na sam ze sobą.
Kocham moje dziecko bardzo, ale czasem mam ochotę uciec choćby na chwilę.
A później wyrzuty sumienia, że to niedobra mama jestem :-p
MASZ 100 % RACJI
Madziu ty masz fajnie bo masz wakacje wolne a ja robie swiatek piatek i niedziala :wściekła/y:
jakbym siebie czytała:-D:-D

to bedziemy dwie na bb z dzieciami w domku:-p:rofl2:

U mnie dzis była Kaka z rodzinkom:rofl2: przyniosła winko które właśnie dopijam:-p:-p:-p do wieczora pewnie wypije a co tam:rofl2: a po za tym dzień jak co dzień;-)
TYLKO SIE NIE UPIJ ;-)
Daguś ja myślę, że przez to iż w nocy dłużej śpi to w dzień buszuję.
Teraz już dzieciaczki mniej przesypiać będą w ciągu dnia.
.
Moja ma drzemke rano w domu kilka minut a pozniej to juz tylko na dworze i to tez gora 30 min A tak to jak chce sie jej spac w dzien Trze oczy i widze ze chce spac to nie zasnie Wydziera sie ,marudzi ale nie zasnie
Fajny wypad :tak:
Ale jestem padnięta. Moj mały chyba dziś jakąś "kreske" wciągną jak mama nie widziała :eek:bo poprostu dał mi dzis tak poalić że ledwo dycham. Nie pozwolił odejść od siebie na krok bo był ryk. Dobrze że A wrócił wcześniej to się z małym pobawił to miałam chwile żeby zjeść. Wogóle dzis nie chciał spać w ciągu dnia ale za to po kąpieli już padł przy butli co mu sie bardzo żadko zdarza. A ja wreszcie odpoczne chwilke i poczytam was chwilke:happy:
Jejku wspolczuje ze Maksio dal Ci dzis w kosc Odpocznij sobie :tak:

My bylimsy dzis u znajomych Wazylam sie i zas przytylam od ostatniej wagi 700 gram MASAKRA ja zamiast chudnac to tyje :wściekła/y::wściekła/y:Pozniej bylam an shellu Przypomnialam sobie kasowanie Ale na szczescie w piatek bede jeszcze z innymi dziewczynami wiec jak cos to sobie jeszcze sie moge popytac dziewczyn Bylam chwile bo bylam z mala i G
Na poczatku to wogole jakos glupio i zle bylo mi sie odzywac do tych ludzi Serce mi bilo jak szalone Plakac mi sie tam chcialo ale po kilku klientach juz wpadlam w rytm i przypomnialam sobie jak to kiedys bylo I nie powinno byc zle Tzn w piatek pewnie bedzie ciezko Pirwszy raz do pracy po 14 miesiacach Tyle godzin I JESZCZE CALY DZIEN PIERWSZY RAZ BEZ DZIECKA :-(

OLI JUZ SPI

ACHA PRZEBIL SIE ZABEK DRUGI CHYBA DLATEGO OLI WCZORAJ NIE UMIALA ZASNAC

witam ja samolubnie, dzisaj spacer ta dziewczyna na jazde, przy okazji i ja wsiadłam, stajnia, ogródek, pranie prasowanie sprzatanie. Jutro pogrzeb, ciotka zmarła w święta- ojca brata zona. A ja musze jeszcze w tym tygodniu skoczyc do jobu i zawieśc podanie o wychowawczy, dołączam do mamuś siedzą cych w domku do listopada 2010

Witam!! ale wam fajnie ja też chce:tak:może dajcie cynka gdzie i kiedy to sie tam nas wiecej wybierze co???:-p;-)ale by było hehehe

Agmir MOJE GRATULACJE!!!!!!!!!!spóźnione ale szczere!!!ja tam żadko tu zaglądam i dopiero wczoraj od Kaki sie dowiedzialam a dzis doczytałam.Nie martw się będzie dobrze!! bądź dobrej myśli!! trzymmy tu wszystkie za Was kciuki!!!

Słonce bardzo chetnie to jest ta oferta
Apartamenty BAŁTYCKIE*** - HOTELOWE - Ustka (589485783) - Aukcje internetowe Allegro z ta róznica ze ta cena obowiazuje do konca maja a w czerwcu bo my jedziemy 11,12,13,14 VI jest za 120 zł;-) za cały apartament:tak: wiec sie bardzo opłaca:tak: jak cos to trza sie szybko zastanawiac:tak::-p

Patrycja przykro mi z powodu cioci [*]

Dorotka wprawisz sie i bedzie dobrze

U mnie winko sie skonczyło i czas na likier:rofl2: papa do jutra

reklama
Do góry