reklama

Plamki na nogach

Mama035

Początkująca w BB
Czy ktoś by mógł mi pomóc doradzić?
Od jakiegoś czasu na całych nogach wyskakują mi czerwone plamki.
Z racji tego że mam astme konsultowałam to z alergologiem powiedział że to może być krzyżówka jakiegoś uczulenia. I nic mi na to nie poradził. Te plamki swędzą jestm mi w tym miejscu ciepło i jak dotykam również jest ciepłe.

Załączniki

• IMG_20220307_214947.jpg
    IMG_20220307_214947.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 101
  • IMG_20220307_160242.jpg
    IMG_20220307_160242.jpg
    1,5 MB · Wyświetleń: 58
reklama
To wygląda jakby Ciebie coś pogryzło.
Ale jak się pojawia i znika - to takie nietypowe jest. Może jeszcze jakiegoś dermatologa odwiedzić?
A może jakieś zapalenie mieszków włosowych?

Jak zapytałam googla - to podpowiada taką chorobę jak plamica. A wówczas to trzeba by było do hematologa się udać. Poczytaj - może będzie pasować do Twoich objawów.

Raczej nie znajdziesz tu niestety odpowiedzi bo chorob ktore objawiają sie roznorodną wysypką jest cale mnostwo a czasem jakas blahostka bywa powodem takich nieprzyjemnych dolegliwosci i wystarczy wyeliminowac to co je powoduje. Poszukaj dobrego dermatologa, na podstawie calego wywiadu moze do czegos dojdzie, bo same zdjecia to za malo. Musisz pomyslec czy cos w diecie sie zmienilo, czy zmienilas sposob prania, czy przebywalas w ostatnim czasie w hotelach, na wyjezdzie gdzies, itd itd wszystko to moze dac jakąs podpowiedz lekarzowi czy to objaw jakiejs alergi, czy pogryzienia, czy moze jakis pasozyt sie wkradl pod skore i robi szkody.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry