jak to mozliwe... ? w tych czsach, przy nowoczesnej aparaturze? Osobiście jestem teraz w ciazy w 23 tygodniu. Mój lekarz zapewniał mnie w 15. 18 i 21 tygodniu ze bedzie chłopiec. Nawet pokazał na ekranie gdzie są jajeczka a wlasciwie moszna oraz penis. Wczoraj przypadkowo spotkałam diewczynę która urodzila miesiąc temu dziewczynkę. Kiedy zapytałam ją jak to mozliwe ? odpowiedziała ze nie wie. Chodziła do szpitala na usg oraz badania. Tam za kazdym razem ze chłopiec. W 38 tygodniu dowiedziała sie przy porodzie ze to dziewczynka ktora miała byc chłopcem. Zapewniała mnie ze widziała siurka i jajeczka. Ja mam juz syna i w tej ciazy czuje sie zupelnie inaczej. Wysoki puls, niskie cisnienie, czestrze wymioty, apetyt na slodkie. Nie wierze w zabobony ani te wszystkie przesady. Gdyby tak bylo zapewnie dzis moim pierwszym dzieckiem byłaby dziewczynka. Haha rodze w czerwcu, ciekawe czy i mnie spotka szok przy porodzie. Dziewczyny jak to jest ze w 2021 roku takie pomyłki? moj lekarz do ktorego chodze prywanie ma wg mnie przestarzały sprzet bo byłam juz na 6 usg i nigdy nie dostałam zdjecia na ktorym byloy co kolwiek widac...... ale na ekranie widac jak patrze. Pamietam ze jak byłam w 13 tyg plus 2 dni na usg prenatalnym babeczka mowiła ze nie powie plci bo za wczesnie ale kiedy wychodziłam mowiła ze jezeli bedzie dziewczynka prosze zadzwonic.Tak, pokazywała mi lekarka siusiaka i tłumaczyła gdzie widzi siusiaka, a gdzie jąderka. Na badaniu w 20, 24 i 32 tyg powiedziała, że będzie chłopiec. W 38 tyg trafiłam na patologię ciąży z problemem i tam inna lekarka powiedziała mi, że będzie dziewczynka, pokazała na ekranie i wydrukowała zdjęcie. Urodziłam dziewczynkę. Po połogu poszłam do lekarki, która mnie prowadziła i zobaczyła, że się pomyliła. Zapytałam jej z ciekawości bez pretensji (pokazując zdjęcie pituliny), jak to możliwe, a ona na to, że widziała jakoś inaczej i, że na tym zdjęciu które mam to faktycznie jest dziewczyna. Moim zdaniem do błędu przyczyniły się dwa czynniki- słaba jakość sprzętu i niewprawne oko lekarza badającego. Było to prawie 14 lat temu.