reklama

Przetoki przeduszne u dziecka

Razer69gaming

Fanka BB :)
Czy ktores z waszych dzieci ma przetoki przyuszne ? ( Małe dziurki nad uchem). Moja córka ma po obu stronach. Byłam u otolaryngologa i nic nie zalecila mimo iż z prawej zbiera się trochę wydzieliny. Kazała lekko nacisnąć aby odeszła , jednak mam wrażenie iż przez to jest jej więcej i zbiera się częściej . Prosze o poradę czy ktoś ma z tym do czynienia.

Ostatnia edycja:
reklama
Tak, mój syn ma obustronnie. Też byłam u laryngologa. Po jednej stronie ma małą torbiel, jakby pod tą przetoką. Lekarz powiedział że jeśli nie ma powtarzających się infekcji to nic się z tym się nie robi bo zabieg wcale nie jest taki prosty gdyż te przetoki lubia być pozakręcane a przed operacją tego nie widać. Zauważyłam że czasem coś tam się pojawi, maleńka wydzielina. Przemywam wtedy octaniseptem na waciku.

Tak, mój syn ma obustronnie. Też byłam u laryngologa. Po jednej stronie ma małą torbiel, jakby pod tą przetoką. Lekarz powiedział że jeśli nie ma powtarzających się infekcji to nic się z tym się nie robi bo zabieg wcale nie jest taki prosty gdyż te przetoki lubia być pozakręcane a przed operacją tego nie widać. Zauważyłam że czasem coś tam się pojawi, maleńka wydzielina. Przemywam wtedy octaniseptem na waciku.
Ale nie wyciska pani nigdy ? Ja widzę gdy się zbierze bo widać zgrubienie wtedy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry