reklama

Rowerek biegowy - który warto

aniaslu

red. nacz. babyboom.pl, psycholog, admin
Członek załogi
Kolejne pytanie. Tym razem bierzemy pod lupę rowerki biegowe!
Od kiedy twoim zdaniem kupienie rowerka ma to sens? Jaki model sprawdził się najlepiej? Lekki jak piórko, stabilny, z niską ramą, a może z regulacją, dzięki której starczył na dłużej? Na co zwróciłyście uwagę przy wyborze – waga, koła, wysokość siodełka, design?

Dajcie znać w komentarzu, co polecacie i dlaczego – dwa słowa, które robią różnicę, mile widziane! 🙌 Wreszcie wiosna chyba zagości i czas zakupić sprzęt.

reklama
Tu nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Moj synek dostal motorek plastikowy jak mial 1,5 roku. Wybrąlm Aprile. Był czarny elegancki, stabilny bo z szerokimi kołami wysoki, bo synek taki był. Córcia też dostała motorek w podobnym wieku. Różowy, mniejszy. Taki chciała. Niedrogi. Potem sprzedaliśmy i kupiliśmy rowerek biegowy. Problem był z synkiem, bo rowerki były ogólnie niskie, a on miał długie nogi. Kupiłam używane i sprzedłam dalej. Dla córeczki ważne było, by rowerek był lekki. U syn nie miało to znaczenia. Dla mnie najważniejsze było, by rowerek rósł razem z nimi, wygląd (dziecko samo wybierało kolor) i cena.

Najważniejsze, by był lekki :). Córka zaczęła ok 2 urodzin - wcześniej na jeździku scoot snd ride - później movino magnesium pro (obecnie chyba cariboo) / piankowe kółka eva - całość 2,5kg

My zdecydowaliśmy się na rowerek NIX Kidwell - jest ultralekki (ma to szczególnie znaczenie jak maluchowi odwidzi się jechać i rodzic musi nieść :D), ma nisko ramę wiec dziecku łatwiej siadać a do tego ciekawe felgi, które zachęciły naszego synka do jazdy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry