reklama

Sierpniowe mamy 2022🙂

To że Twoje dzieci nie mają wad genetycznych jak trisomie w żaden sposób nie zmniejsza ryzyka dla kolejnego dziecka. Ba, kolejne ma większe ryzyko (zawsze) bo dochodzi czynnik wieku matki.
To nie są wady dziedziczne, w większości są zupełnie przypadkowe.
Tak samo szereg mikrodelecji.

Co do chorób monogenowych (ale bada je tylko Veragene i tylko na nosicielstwo rodziców) wynik to ryzyko rzędu 25% więc „mendlowsko” jak najbardziej możesz mieć kilkoro zerowych dzieci a kolejne chore.
Dzięki za wyjaśnienie

@EwelinaW tak ponoć jak jest długa przerwa od posiłku, to może wybić cukier, tak przynajmniej pisały dziewczyny na tej grupie mam z cukrzycą.

reklama
Dziewczyny, czy bezpośrednio przed tymi wszystkimi Nifty itd robicie usg? W poprzedniej ciąży robiłam takie szybkie, kontrolne, żeby upewnić się, że dziecko żyje. Teraz badanie będę robiła prawdopodobnie między 10 a 13.01, a wizytę mam tydzień później. Zastanawiam się czy jednak nie podjechać wcześniej na samo usg.
Tez się nad tym zastanawiałam. Wychodzi, ze będę na usg w środę przed poniedziałkiem kiedy chce zrobić badanie ale myślałam czy nie powtórzyć raz jeszcze. Zreszta ja to najchętniej bym codziennie sprawdzała :)

Robię
Dziewczyny, czy bezpośrednio przed tymi wszystkimi Nifty itd robicie usg? W poprzedniej ciąży robiłam takie szybkie, kontrolne, żeby upewnić się, że dziecko żyje. Teraz badanie będę robiła prawdopodobnie między 10 a 13.01, a wizytę mam tydzień później. Zastanawiam się czy jednak nie podjechać wcześniej na samo usg.

Hehe widzie dziewczyny że prawie u każdej dziś rządzi picollo;) u mnie również będzie także wasze zdrowie ;) Szczęśliwego Nowego roku pełnego spokoju i szczęścia ;) żeby nowy rok przyniósł same dobre i pozytywne wieści ;) żeby każde usg było radością i szczęściem ;) a w sierpniu szybkich rozwiązań i zdrowych maluchów ;)
U mnie ze względu na to, że odstawiłam calkiem cukier, to niestety " impra" bez picollo, co najwyżej woda czy herbata z cytryną 😂

Dziewczyny, ja się powoli zbieram na imprezę weselno-sylwestrowa bo znajomi postanowili w ten dzień się pobrać :).
Życzę Wam wszystkim cudownego, przepełnionego miłością i szczęściem Nowego Roku! Samych szczęśliwych rozwiązań i żebyśmy mogły tulić nasze bobaski w okresie letnim 😀🥰

Jak się dziś masz?
😘
Strasznie sie rozchorowalam,przezebienie mnie dopadlo ale plamienie od wczoraj ustalo calkiem,juz nie wiem co myslec.
Jak cos wtedy zobaczylam na papierze to od razu zero nadziei itd a teraz juz zglupialam,czekam.Dzwonilam do szpitala na early pregnancy unit I kazali mi poczekac 2 dni czy minie plamienie .
Czekam dalej co bedzie,to bylby cud jakby sie udalo

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry