Cześć… ostatnią wizytę u ginekologa miałam 3 września ponieważ wykonałam betę 21.09 wynosiła 29,4 po 4 dniach 25.09 wykonałam kolejną niestety spadła do 23,1 po wizycie u ginekologa dowiedziałam się że macica jest czysta i po prostu zarodek nie zagnieździł się i w najbliższym czasie wraz z miesiączką powinien zostać wydalony…lekarz poinformował mnie że następnym razem wystarczy robić badania co 7 dni. Moim zdziwieniem było kiedy następna miesiączka się nie pojawiła od razu udałam się na badania beta hcg 31.10 wynik 1016,6 po tygodniu powtórzenie badania 7.11 wynik 13714,4 (przyrost powyżej 110%)po tygodniu stwierdziłam że powtórzę badanie 14.11 beta wynosiła 50159,2 przyrost niestety słaby wynosił (43,3%) (obliczone przez kalkulator beta hcg na stronie internetowej) dziś stwierdziłam że powtórzę badanie przed wizytą choć wiem że lekarz mówił żeby nie robić ich po 2 dniach tylko się wstrzymać ale zaczęłam się strasznie martwić 16.11 65745,0 przyrost (32,6%) pierwszą wizytę mam w poniedziałek 18.11 był to najbliższy wolny termin… czy może to świadczyć o poronieniu lub ciąży pozamacicznej ? Z góry dziękuję za odpowiedzi! Miłego wieczorku!