Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
bo rok temu została zmajstrowana
więc takie 3w1 ;-) z tej okazji zrobiłam tort makowy pierwszy raz
pierwszy wylądował w koszu ale później Nulini poratowala przepisem i wyszedł :-) Czym się różni cztery od sześciu ? Czyli o tym kiedy rozszerzać dietę niemowlęcia? | Małgorzata JackowskaWprowadzanie produktów uzupełniających należy rozpocząć po ukończeniu 17 tygodnia życia i nie później niż w 26 tygodniu” ponieważ wtedy „Dzieci nabywają umiejętności siedzenia z podparciem, osiągają dojrzałość nerwowo-mięśniową pozwalającą na kontrolowanie ruchów głowy i szyi oraz na jedzenie z łyżeczki. W okresie tym zanika odruch usuwania z ust ciał obcych, typowy dla okresu noworodkowego i wczesnoniemowlęcego..”
Czyli? Pierwsze posiłki uzupełniające podajemy dzieciom POMIĘDZY końcem 4 a końcem 6 miesiąca życia! A nie NATYCHMIAST po ukończeniu czterech miesięcy. Chyba, że Wasze dziecko siedzi stabilnie w wieku 4 miesięcy i niewypycha językiem podawanego jedzenia..?
dzięki za życzenia -przyjęcie udane ,synek zadowolony ;-)
wzięłam się za pranie i zmianę pościeli (bo tej mojej potliwości w przeziębieniu) a pogoda piękna więc korzystam
pierwszy raz tak mi się zdarzyło
my idziemy w czwartek i tez podejrzewam,że mój "kolosek" tyle będzie ważył ;-) a co do rozszerzania diety to nasza pediatra,też zaleca przy kp rozszerzanie diety od 5 miesiąca (Ala szwagra ma 8 miesięcy i cały czas na kp i też rozszerzali od 5 m) pewnie co lekarz to opinia