reklama

Tańce hulańce a ciaza

madeleinecurly

Początkująca w BB
Hej dziewczyny !!
Mam do Was pytanie. Jestem studentką i 2 ostatnie dni bawiłam się na kortowiadzie( juwenaliach) .. Wiecie głośna muzyka, tańce, dużo chodzenia.. A jeden wieczór przetańczyłam z moim chłopakiem.. obkręcał mnie i wgl.. no wiecie jak tak się tańczy haha
Wszystko w porządku bylo, nic się źle nie czułam, wręcz przeciwnie byłam taka szczęśliwa i w skowronkach, że sobie nie wyobrażacie. Dawno nie bylam taka szczęśliwa. nic nie bolało.. wszystko ok
Ale teraz pytanie czy takie zabawy mogą szkodzić dziecku?? Jestem w 18 tyg ciąży...

reklama
Rozwiązanie
Można tańczyć pobawić się. Na internecie są filmiki tańczących mam z duzzzzymi brzuszkami.Ja bedąc w 26 tyg. ciąży byłam na weselu ale się wytańcowałam . W dawnych czasach to kobiety w ciąży to do pola chodziły ciężko pracowały a w ciąży były.
Niby mówią że nie powinno się okręcać ciężarnej , jeśli ciąża przebiega ok ,to chyba nie powinno się nic stać ,ale raczej unikałabym aż 2 dniowej imprezy , ruch jak najbardziej wskazany dla ciąży

Hm, no wiesz, już się stało, więc chyba nie ma o czym mówić. Ja bym nie poszła. Bałabym się, że ktoś na mnie wpadnie, przewróci, wiadomo ludzie pod wpływem itd. Pozatym dzieci w brzuchu nie lubią dużej ilości głośnych dźwięków. Jeśli do tej pory nic się nie stało, to raczej wszystko ok, jednak ja na Twoim miejscu już bym sobie odpuściła takie wyjścia. :)

Ciąża to nie chora, nie musisz od razu rezygnować z swojego życia pod warunkiem że robisz to z umiarem tylko jak brzuszek się powiększy to bym trochę odpuściła ponieważ łatwiej o niego zachaczyć innym osobom

Można tańczyć pobawić się. Na internecie są filmiki tańczących mam z duzzzzymi brzuszkami.Ja bedąc w 26 tyg. ciąży byłam na weselu ale się wytańcowałam . W dawnych czasach to kobiety w ciąży to do pola chodziły ciężko pracowały a w ciąży były.

Rozwiązanie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry