reklama

Wciągnięcie brzucha

antola28

Początkująca w BB
Witam, pewnie moje pytanie wyda się głupie ale... Ostatnio wynalazlam ćwiczenie - wciąganie i wypychanie brzucha, co kilka dni praktykowałam, 24 tydzień ciąży. Wciagalam brzuch na siedząco i leżąco, faktycznie lekko się spłaszczal co dało mi do myślenia... Czy to faktycznie dobre ćwiczenie dla ciąży? Czy nie powoduje wzrostu ciśnienia w macicy jak w przypadku ucisku? Nie ryzykuje już, ale chciałabym poznać opinie, może któraś z Was coś wie na ten temat, boję się że mógłam zaszkodzić dziecku...

reklama
Znalazłam w pakiecie ćwiczeń dla ciężarnych, ale nie wiem czy dobrze w ogóle zrozumiałam to ćwiczenie i czy to wciąganie brzucha mogło zaszkodzić, spowodować wzrost ciśnienia w macicy, odkleić łożysko etc? :(
Czy jest to duży ucisk? Proszę, może ktoś wie...

Ostatnia edycja:
Nie wydaje mi się się żebyś mogła zaszkodzić może porozmawiaj że swoim lekarzem uspokoi cię. Powiem tak chodziłam na fitness do babki w ciąży która z brzuszkiem robiła takie ćwiczenia że szczena opada wierz mi i z tego co wiem ma zaraz termin i łożysko jej się nie odkleiło :) także uszka do góry i nie stresuj dzidziusia idź na usg może żeby się uspokoić

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry