reklama

zapalenie jamy ustnej

reklama
Wystarczy, że weźmie cos brudnego do buzi. Mogą to być nawet własne rączki:sorry2:. Mój 2 latek miał zapalenie jamy ustnej na wakacjach. Ale wszystko zalezy od tego jakiego radzaju jest to zapalenie u nas było w postaci aft. A afty ogę powstawać równiez w skutek osłabienia organizmu, po wizycie u dentysty albo po urazie mechanicznym.

u nas wyszło zapalenie jamy ustnej ok 2 rż po antybiotyku i to były najgorsze 2 tyg w życiu mojego dziecka. Strasznie ją bolała buźka nie mogła jeść ani pić. Schudła 600g w tym okresie, była nerwowa i mizerna. Dostała maść i jeszcze jakiś lek którego nazwy nie pamiętam. Ale tak jak koleżanka wyzej napisała, brudne rączki też mogą spowodować zapalenie jamy ustnej. U nas to były ropne krostki na policzkach i języku, poźniej na podniebieniu. Nie życzę nikomu...

ja polecam na zapalenie jamy ustnej psikanie octeniseptem do paszczeki ;-) na prawde dziala ;-) nic sie nie bac ze to do dezynfekowania....blony sluzowe tez mozna dezynfekowac octeniseptem :tak:

powodzenia ;-)

reklama
Mój chłopak miał kiedyś zapalenie jamy ustnej po dentyście - po znieczuleniu przygryzał sobie policzek, nie czując tego. Polecono mu pastylki Tandum Verde i szybko mu przeszło. Z kolei mój czteroletni siostrzeniec miał tendencję do wkładania do buzi różnych przedmiotów- jak to ciekawe swiata dziecko - i też miał zakażenie, też przeszło mu po Tandum Verde. Mogę więc polecić :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry