• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Zifavert

qwerty321334

Początkująca w BB
Witam
30.03.2026 miałam podany lek zifavert na pęknięcie pęcherzyków ( na USG dwa pęcherzyki dominujące bez stymulacji , endometrium 11 mm)
Objawy od 2 dni uczucie rozbicia ( jakbym miała grypę , uczucie gorączki) tkliwe piersi raz mocniej raz mnie i ogromne zmęczenie które pojawiło się szybciej , wzdęty brzuch. Mija 10 dni od zastrzyku zrobiłam test i wyszła druga kreska różowa ( chodź na zdjęciach nie wiem czy będzie widoczna) i nie wiem jak interpretować ten wynik , czy to resztka leku czy już moja ciąża?

IMG_3690.jpeg

Załączniki

• IMG_3695.jpeg
    IMG_3695.jpeg
    270,2 KB · Wyświetleń: 8
  • IMG_3694.jpeg
    IMG_3694.jpeg
    293,8 KB · Wyświetleń: 8
reklama
Mówił by zrobić test 14 kwietnia aczkolwiek pękłam i zrobiłam dzisiaj z powodu tego mojego samopoczucia , jeśli test ciążowy będzie dodatni iść na betę , progesteron i wysłać mu mms. Jesli się nie uda to do kontroli za 3 miesiące i będziemy myśleć dalej . Ja jestem zdrowa i wszystko u mnie wręcz książkowo lecz u mojego partnera jest poniżej normy nasienie ale też nie bardzo źle ( nadaje się do zaplodnienia ) i zalecił dla niego terapię ( leki na stałe ) ponowić badanie nasienia i tak jak pisałam wyżej za 3 miesiące przyjść

Mówił by zrobić test 14 kwietnia aczkolwiek pękłam i zrobiłam dzisiaj z powodu tego mojego samopoczucia , jeśli test ciążowy będzie dodatni iść na betę , progesteron i wysłać mu mms. Jesli się nie uda to do kontroli za 3 miesiące i będziemy myśleć dalej . Ja jestem zdrowa i wszystko u mnie wręcz książkowo lecz u mojego partnera jest poniżej normy nasienie ale też nie bardzo źle ( nadaje się do zaplodnienia ) i zalecił dla niego terapię ( leki na stałe ) ponowić badanie nasienia i tak jak pisałam wyżej za 3 miesiące przyjść
Czytałam owszem że lek może się utrzymywać do 10 dni ale to powinna być kreska znikoma bądź cień cienia , tutaj różowa która wyszła o czasie ale nie widać tego za dobrze na zdjęciu

No to zrób test 14 i jak będzie dalej pozytywny, to skocz na betę.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry