reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Serpnióweczki- Kuchareczki :D

Jagodzianyyyy mniam :p.

a propo pracy na stolnicy. Czym czyścicie stolnice po cieście? Dla mnie to masakra później wyczyścić, bez namaczania sie nie obywa :-/
 
reklama
Przepis na domowe amarantuski (jeden z wielu):

Banan
Amarantus ekspandowany
Szuszona żurawina

Banana rozgnieść, dosypać amaratus w ilości na oko (wszystko ma sie połączyć ale nie kleić), dosypać żurawinę (dodaje kwaskowatego smaku). Ulepić kuleczki i rozgnieść, na papier i piec az bedą zarumienione i lekko stwardnieja. W temp 180-200 zależnie od piekanika.

Ciastka spokojnie mozna dac do zrobienia starszakowi, super frajda, malo sie brudzi dookola (jak nie rozsypie amarantusa :-)) a potem chetnie wcina. I polecam na wszelkiego rodzaju imprezy domowe czy przedszkolne.
 
Taki torcik zrobiłam na Zosi chrzest.
 

Załączniki

  • 1445601325583.jpg
    1445601325583.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 130
reklama
Lucere robiłam ostatnio znów chleb z Twojego przepisu i totalna klapa. W środku pusty i z jakby z zakalcem. Zrobiłam 3 razy i każdy tak wyszedł. Wcześniej wychodził :-(
 
Do góry