reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Genna, lekarz na pewno się postara. Trzymam mocno kciuki i przesyłam fluidki ~~~~~~~~~~~~~
Piaska, my nic szczególnego robić nie musieliśmy. Po prostu miałam to szczęście, że lekarz, u którego zaczęliśmy leczenie jeszcze nawet nie myśląc o iui pracuje na oddziale (w klinice) niepłodności i endokrynologii rozrodu i mógł nam wypisać skierowanie na nfz. Kiedy zdecydowaliśmy się na iui mogliśmy wybrać czy chcemy w szpitalu czy prywatnie i postanowiliśmy sprawdzić tę bezpłatną opcję. I tak masę pieniędzy musieliśmy wydać na wizyty i stymulację, więc warto było spróbować. A wynik jest :-) Nie wiem jak to wygląda w innych miastach, nie jestem pewna czy wszędzie działają publiczne kliniki leczenia niepłodności.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki, imprezka bardzo udana, nawet słynny detektyw na niej był i jego nowa kobieta ........... w ciąży :-(Musiałam odreagować stres i trochę przesadziłam z ilością wypitego wina, umieram do tej pory a dzisiaj poprawiny imprezki ale ja przy herbacie bo na alkohol chyba długo nie spojrzę ;-):-)

Kasik36/37 my wiemy że tu ty pierwszy alkoholik i zakupoholik na forum:) mam nadzieję że się nie obrazisz za to określenie? ale ważne jest żeby mieć zdrowe podeście do tej całej sytuacji!!!!!!!! tak jak ty i nie poddawać się

Hej!

Piaska z tymi iui to nie ma reguły. U mnie w klinice fakt, wszystko jest wykonywane baaardzo dokładnie, ale te wszystkie monitoringi, leki, badania hormonów w poszczególnych dniach mooocno kosztują

Genna ciężko mi powiedzieć coś na temat spotkania 19-tego bo być może będę musiała wracać do pracy :baffled: :zawstydzona/y: Od pon wraca do pracy moja szefowa, która jak się dowiedziałam od koleżanki, zaczyna marudzić na to, że często wychodzę do lekarza. Wszystko zawsze odpracowuję lub biorę pół dnia urlopu ale widać coś jej nie pasi :angry::sorry2: Ona dobrze wie na co się leczę. Muszę teraz pogadać z dyrem na ten temat

Yoanna, my też mam swoje typy co do imion... od tylu lat już jesteśmy gotowi i czekamy :zawstydzona/y:

Agaawa a ja czekam. Często coś mnie kuje w pobliżu pępka, tak bardziej po lewej i już mam schizy czy znowu nie ma CP :-( ale próbuje nie myśleć

Edit:
Genna a gdzie teraz będzie pracował dr Piotr?

Ostatnia edycja:
Hej!

Genna ciężko mi powiedzieć coś na temat spotkania 19-tego bo być może będę musiała wracać do pracy :baffled: :zawstydzona/y: Od pon wraca do pracy moja szefowa, która jak się dowiedziałam od koleżanki, zaczyna marudzić na to, że często wychodzę do lekarza. Wszystko zawsze odpracowuję lub biorę pół dnia urlopu ale widać coś jej nie pasi :angry::sorry2: Ona dobrze wie na co się leczę. Muszę teraz pogadać z dyrem na ten temat
smerfetko to spokojnie ja jeszcze będę pare razy w trójmieście :) wiec popołudniu możemy się spotkać :)
dr Piotr ma też swoją przychodnie i na razie chyba będzie tam tylko pracował , ale dokładnie jeszcze nie wiem :)
a wiecie co, nie skumała co mam na rozpisce że wizyta 19.08 i strzałki, biopsja i posiew, pani w rejestracji oczywiście nie wiedziała o co chodzi, powiedziała ze biopsja męża, no ale trochę nie logiczne bo dr powiedział że mój stary potrzebny będzie dopiero przy punkcji, no i się okazało że ta biopsja to scratching!!!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :-)
witam nowe dziewczyny :-)
dziewczyny i takie nastawienie jest super WSZYTSKIE ZACIĄŻYMY I KONIEC KROPKA INNEJ OPCJI NIE MA :tak:
ja nie miałam robionej iui na NFZ, chodziłam na obserwację do mojego gin. później do kliniki na iui i w klinice gin. zapisał mi tabletki duphaston
ja niestety nie sprawdziłam czy pęcherzyk pękł, bo w piątek miałam iui a w sobotę i niedziele nikt nie przyjmuje w mojej okolicy :-( nie wiem czy się udało, bo tempka cosik mi spada z dnia na dzień nie dużo, ale spada a nadal wierzę :tak:
KASIK no dziewczyno ładnie zaszalałaś, ja pewnie tak zaszaleje w sobotę, jak się dowiem, że beta niska
pozdrawiam

Ostatnia edycja:
genna to super widzę, że ruszyłaś z kopyta na całego. życzę sukcesów na mecie :-)

kasik czasem każdy musi odreagować. Chociaż przyznam że ja od jakiegoś czasu nie mam ochoty na alkohol-jedno piwo to dla mnie max.

pyscek witaj. My staramy sie blisko 3 lata (w grudniu będzie) i nic.

AGAWA MAM NADZIEJĘ ŻE "PRACOWITY" WEEKEND PRZYNIESIE OCZEKIWANE REZULTATY :tak:

ASITA &&&&&&&&&&&&&

Ostatnia edycja:
Witajcie dziewczynki, chyba jednak to nie kac mnie męczy ale jakaś jelitówka bo dzisiaj jeszcze nie jest dobrze ;-)

Genna no to mnie podsumowałaś :-D;-):-D Spoko, nie obraziłam się, mam dystans do siebie i potrafię się z siebie śmiać ;-):-D To moje ostatnie podrygi, mam zamiar zapisać się do AA na całe 9 miesięcy i czas karmienia i to już niebawem :-D;-):-D

Asita Ty lepiej zostaw picie alkoholu na czas po ciąży albo lepiej po karmieniu. Nie ma opcji, żeby Ci się nie udało - MUSI się udać!!! Ale jak chcesz to ja się napiję po Twojej wysokiej becie :-D;-):-D Chociaż tak jak mówiłam nawet na Radlerka nie mogę patrzeć ale dla Ciebie zrobię wyjątek ;-) Co do tempki to się nią za bardzo nie sugeruj, moja była bardzo wysoka w dniu bety i dupa.

Witaj Pyscek, mam nadzieję, że zawitałaś do nas na krótko i szybciutko przejdziesz na wątek ciężarówek po IUI :tak::-)

Cześć laseczki:) :-)
widzę że dobryhumor dziś nikogo nie opuszcza:) i tak trzymać!!!!
Witam nowe staraczki i życzę od razu powodzenia!!!!!

U mnie dziś od samego rana latanie po lekarzach:( w sobotę spuchła mi częściowo dłoń...jeszcze prawa i czuję się jak inwalidka:( a dziś okazało się, że mam zapalenie torebki stawowej prawego palca wskazującego. Chcieli mi przepisać jakieś tabsy, ale powiedziałam, że jestem po zabiegu iui, więc mam tylko docelowo spray i żel altacet. Boli jak cholera, ale najlepsze jest w tym wszystkim i najbardziej zabawne jest to, że mój M musi za mnie robić prawie wszystko:-D

reklama
Do góry