reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
Merlin wczoraj zaczęłam Ci odpisywać ale przez pomyłkę coś nacisnęłam i cała odpowiedź mi się skasowała a było już późno i nie miałam siły pisać drugi raz. Wiem co czujesz, czekanie jest najgorsze, każda z nas dawno już straciła cierpliwość, w przeciwnym razie nie leczyłybyśmy się. Ja miałam przymusową przerwę między 4 a 5 IUI bo mi organizm zwariował i miałam owu w 8 dc, nikt się tego nie spodziewał więc cała kasa na Menopur poszłaaaaaaaaaaaaa (800 zł.) a wówczas miałabym IUI wykonywane w swoje urodziny :-( Takie nadzieje z tym wiązałam, że to znak, że niby ma być ostatnia i może akurat ta się uda itp. To był najdłuższy miesiąc mojego życia, dobrze, że cykl się skrócił i @ przyszła w 21 dniu to jakoś zleciało ale było ciężko. Ale nie martw się, jak to mówią - co się odwlecze to nie uciecze :-) więc głowa do góry, pierś do przodu i przygotowuj się do walki w następnym cyklu.

Enni ale ja mówię o rejestracji do programu, podpisaniu dokumentów itp. a nie rejestracji na wizytę kwalifikacyjną, to jest różnica. Od daty rejestracji do programu liczy się czas. Ja nie mogę znaleźć kiedy się wpisałam ale jakoś przed 5 IUI bo pamiętam, że w rejestracji pani się śmiała, że nie wierzę w powodzenie IUI a mimo to do niej podchodzę, czyli pod koniec lipca. MagdaM nie płacz kochana, bądź twarda, dla Ciebie też zaświeci słońce i to już niedługo, musisz w to wierzyć bo zwariujesz :tak::-)

reklama
Właśnie umówiłam się na wizytę rejestrującą na 24.10 , ale kwalifikacja dopiero będzie w 2014r:szok: bo taki jest czas oczekiwania... czyli dla mnie 2013r to nie będzie rokiem zajścia w ciążę:no:

Kasik36 Właśnie podpisywałam papiery z mężem w poniedziałek, a 14 mam wizytę kwalifikacyjną u Prof. mam przywieź całą dokumentacje medyczną i badania AMH, FSH, LH, i estradiol oraz badanie męża. Ja już się pogubiłam::-D) Czy to już ta wizyta na której się dowiem co i jak? zgupiałam już Kasik hehe. To ille w końcu jest tych wizyt?

Nati super, że nas posłuchałaś :-) Wiesz, że może zdarzyć się cud i ivf nie będzie potrzebne? Czasami się tak zdarza, że jak wyluzujemy, zapomnimy o starankach, pójdziemy na żywioł to niespodziewanie pojawia się ciąża, były już takie na naszym forum. Trzymam kciuki :tak:

Enni skoro podpisywałaś z mężem papiery to już jesteś zarejestrowana i jesteś w kolejce :tak::-) Na wizycie kwalifikującej dostaniesz skierowanie na wszystkie niezbędne badania (bezpłatne) a jeżeli jest jeszcze miejsce na ten rok możesz już dostać rozpiskę leków. Ale z tego co pamiętam będziesz w 17 dc więc na stymulację będziesz musiała poczekać do 1-2 dc więc jeszcze jedna wizyta przed stymulką Cię czeka. Chyba, że gin zdecyduje się na antyki to jeszcze to ale nie wiem dokładnie ile się je bierze, to chyba zależy od konkretnego "przypadku". Ja będę miała podobnie jak Ty bo będę w 13 dc ale mam krótkie cykle 25-26 dni, ostatnio nawet 24 ale to pewnie przez klimat Majorki :-) Tak więc długo nie będę musiała czekać, około 22 paźdzernika powinnam zacząć stymulację :-) Mam nadzieję, że życie nie zweryfikuje moich planów :confused:

Kasik36 już mi strachu napędziłaś:tak:;-)aż mi się gorąco zrobiło:-D a co do tego czy uda mi się w tym roku to mam małe obawy:) Jest tyle par...ale jak już mówiłam, ja się zakwalifikuję to mogę odetchnąć, nabrać sił i cierpliwie czekać na swoją kolejkę;) nawet do 2014 roku;);-)

Nati jesteśmy w podobnym wieku, ja niestety jestem starsza ale w cuda wierzę bo w coś trzeba, cierpliwości będziemy musiały się nauczyć przy dziecku :-D;-):-D

Enni jasne, że wtedy już można czekać. A może w Twoim przypadku stanie się cud i ivf nie będzie potrzebne, tego życzę Ci z całego serca :tak::tak::tak:

reklama
Witajcie

Kochane mam kolejne wiadomości byłam dziś zrobić morfologie do wizyty kwalifikacyjnej która mam w poniedziałek w invimedzie i okazało się że moje AMH które robiłam pod koniec sierpnia jest nie ważne bo wynik był błedny - 0,79 ponieważ mieli jakiś tam błedny odczyn. Nie mieli się jak ze mną skontaktować bo nie mieli ani adresu ani telefonu i dali mi dzis wynik prawidłowy który wynosi : < 20
Przeżyłam szok i ponieważ różnica między badaniami jest bardzo duża robią mi 3 raz wynik za darmo i powinnam go mieć do poniedziałku przed wizytą....
Kurde jak coś się zdarza 1 na milion to zawsze musi trafić na mnie,...
W sumie takie AMH wyjaśnia dlaczego byłam przestymulowana 2 razy po IUI...........
Tylko bardzo za duze jest to AMH nawet jak na PCO.....

Pole jak się czujesz>??? Jak budowa domu?? Jak M?

Do góry