reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majówki 2014

reklama
Wczoraj spotkałam na IP dziewczyne, która chodzi do lekarza z NFZ i miała raz USG a jest w 20 tc!!
No i powiedziała, że nie stać ją na prywatne wizyty więc ściemnia że się źle czuje i przyjechała na IP, a tam jej zrobili full wypas USG :zawstydzona/y:

straciatella w Norwegii gdziekolwiek nie pojdziesz w ciazy usg masz tylko jedno miedzy 17 a 20 tyg:szok: Tylko i wylacznie jesli wystapia jakies problemy z ciaza mozesz dostac wiecej:baffled: Ja jak bylam w ciazy z synkiem tylko raz go widzialam:-p

A mój gin z NFZ robił mi USG w 5 tyg, 8 tyg i kolejna wizyta 17.10 więc to będzie 11 tydz. W sumie już 3 USG wychodza, ale tak jak dziewczyny piszą z NFZ MUSZĄ być conajmniej 3 USG, ale jak poprosi się o częstsze wizyty to zrobią więcej...

Ja juz po rozmowie, nie było źle, bo szef jest ok. O ciąży nic nie powiedziałam, bo rozmowa nie przyjęła takiego obrotu, żebym musiała.
Z tymi wizytami i usg, to wszędzie inaczej. Mi ginka powiedziala, że spotykamy się na badaniu na fotelu co miesiąc, za każdym razem krew i mocz + badania wymagane na dany etap. Chodzę na nfz, nie uśmiecha mi się dodatkowo co miesiąc 200-300 zl ekstra płacić. Dzisiaj w labolatorium zostawilam ok 130 zł za bete, toxo igm, hiv i hcv. Bete z ciekawości zrobilam :)

Witajcie,

Poplakalam sie dzisiaj:( Zaczelam sprzatac i znowu mi nie dobrze:( Czuje sie taka bez mocy:( Co do badan to ja bylam 26.09 i lekarz powiedzial,ze dobrze,ze przyszlam dopiero teraz. Moglam juz zaobserowac bijace serduszko:-) Zdarza sie,ze dziewczyny przychodza za szybko a tam jeszcze nic nie ma i nastepuje ogromne rozczarowanie:( Teraz kolejna wizyte mam 10.10 czyli w ten czwartek. Pozniej bede chodzila co msc na kontrole. Za kazdym razem usg, krew, mocz.Wszystko gratis. W sumie,to lekarz nie robi problemu jak chce byc przychodzic czesciej. Dzieci sa megaaa wazne. Prenatalne tez mam za darmo. Wszystko jest za darmo. Lacznie z polozna po czy przed porodem. Przysluguje mi ogolnie 30 spotkan. Zjadlabym cos..jakies ciacho najlepiej.

dziewczyny, szczerze jak czytam że wy płacicie po 200-300zł za wizytę z usg to normalnie szok :szok: w życiu bym tyle nie zapłaciła. Ja mam naprawdę rewelacyjnego lekarza, nie znalazłam niezadowolonej z niego pacjentki... leczy w klinice niepłodności, przyjmuje w Medicoverze i ma swój gabinet. W swoim gabinecie bierze za wizytę z usg 70zł. Chyba, że trzeba zrobić jakieś badania jak cytologia czy coś to się dopłaca bo on do laboratorium to wysyła. Więc za wizytę z cytologią i posiewem zapłaciłam 150zł. i to była póki co moja najdroższa wizyta u niego...
dał mi skierowanie na prenatalne, więc je będę mieć za free. Jedynie co, to sama poleciałam i zrobiłam komplet badań jeszcze przed pierwszą wizytą u niego, on mnie tylko skierował dodatkowo na cytomegalia i tsh.

a teraz fotka :D coś, co czeka nas za parę miesięcy :D :D
1208539_514677851960020_1384815209_n.jpg

Załączniki

• 1208539_514677851960020_1384815209_n.jpg
    1208539_514677851960020_1384815209_n.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 54
Witam majóweczki :)
Jak samopoczucia? Ja dzisiaj mam wiecej energi i chęci do pracy, sprzątam, robie generalne porządki w szafach itp.
W jeden dzien nie robie nic bo mi sie niechce zaś następnego dnia mam mnustwo energi.
Jak czytam o kosztach jakie podajecie za chodzenie prywatnie do gina to mi oczy bieleją. :szok: Jakbym ja musiała tyle płacić to chyba nie dalibyśmy sobie rade ;/
A jeśli chodzi o USG w NFZ to ja pewnie bede mieć tylko 3. Na wiecej sie nie nastwiam no chyba ze cos bedzie nie tak. Wiec bede musiała gdzieś od czasu do czasu wyskakiwać prywatnie.
Aśku- podziel nas z Leną tym chlebkiem i wysyłaj :D
olapalo- a nie myślałaś o kupieniu drugiego dużego łóżka? Skoro dzieci i tak bedą spać z wami to poprostu mąz by spał ze starszą córką a Ty karmiąc z malenstwem. Byłoby wam wygodniej.

reklama
ale ja jestem glodna musze zaraz z domu wyjść bo oszaleje

u nas raczej nie ma dobrych lekarzy na nfz tez wolalabym nie placic ale co zrobić jest jedna babka co jeszcze ja moja mama pamięta czasami do niej chodziłam jak mi się @ spoznial żeby mi wywolala ale ja bardziej interesowalo gdzie pracuje gdzie pracuje mój maz i reszta rodziny niż to czym powinna się zajmować powiedziała mi ze mam nadzerke i trzeba ja wypalić a mój lekarz nic mi takiego nie mowil

Do góry