reklama

Nosidło Tula explore

Cześć! Synek ma 4.5 msc i lubi być noszony. Jako, że pracuję za granicą a mały waży już ponad 8kg to chciałbym odciążyć trochę ręce mamy i kupić nosidło. Przeglądaliśmy oferty i tula explore nas zaciekawiła. Nie ukrywam, że interesuje nas też noszenie przodem aby mały ogladał sobie co go zaciekawi.

Czy ktoś posiada to nosidło? Jaki materiał wybraliście? Wiem, że dostępne jest parę opcji i ciężko mi się zdecydować.

Pozdrawiam!

reklama
Cześć! Synek ma 4.5 msc i lubi być noszony. Jako, że pracuję za granicą a mały waży już ponad 8kg to chciałbym odciążyć trochę ręce mamy i kupić nosidło. Przeglądaliśmy oferty i tula explore nas zaciekawiła. Nie ukrywam, że interesuje nas też noszenie przodem aby mały ogladał sobie co go zaciekawi.

Czy ktoś posiada to nosidło? Jaki materiał wybraliście? Wiem, że dostępne jest parę opcji i ciężko mi się zdecydować.

Pozdrawiam!
Bardzo polecam to nosidło, korzystaliśmy i bardzo dobrze się sprawdziło. Zastanów się tylko albo najlepiej skonsultuj to noszenie przodem, bo wydaje mi się, że to raczej nie jest zdrowe i dobre dla dziecka, nawet jeśli producent nosidełka proponuje taką opcję to ja bym się raczej nie zdecydowała na takie noszenie. Warto to przedyskutować z dobrym fizjoterapeutą dziecięcym.

My mamy odziedziczone nosidło Tula. Co prawda jeszcze nie używaliśmy, bo Młoda była za mała na nie ale pierwszy właściciel nie narzekał ;) To taka wersja bawełniana z kapturem. Dziecko można nosić i z przodu i z tyłu.

Pozdrawiam!
Dziecko przodem nosi się na plecach :) w sensie na plecach mamy brzuszek dziecka do pleców i wtedy nad jej ramieniem ogląda sobie świat.

Generalnie skoro mama jest w Polsce to niech idzie do doradcy chustonoszenia i tam dobiorą nosidło.

Pozdrawiam!
Podobno tuła w ostatnich latach nieco się popsuła i nie wszystkie modele są polecane. Polecam ci grupę na Facebooku:

Tam udzielają się też doradcy i może coś ci będą w stanie polecić lub odradzić. Ważną kwestią są gabaryty dziecka i mamy, wzrost, rozmiar ubrań. Żeby noszenie było wygodne to warto to wziąć pod uwagę w wyborze nosidła.
No i tak jak wyżej, noszenie przodem do świata nie jest polecane nigdy. Jak dziecko nie chce już być przodem do rodzica to polecam noszenie na plecach, mega komfortowe i przyszłościowe bo najwygodniejsze przy dużej masie dziecka. A i zrobić można więcej niż mając dziecko z przodu. Ale może jeszcze je ponosicie z przodu. Moja córka na rękach chce być tylko przodem do świata i mocno się odwraca ale już w chuście czy nosidle bycie przodem do mnie jej nie przeszkadza.
Ja osobiście polecam little frog prime.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry