reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Majówki 2014

pines witaj!:-)

ewelinnnn nam lekarz robiący USG powiedział, że Malcowi coś miedzy nogami sterczy ale nie wiadomo, czy opadnie czy nie, więc najlepiej czekać do 18 tyg i mieć pewność. Mąż mój uznał, że w takim razie prawdopodobieństwo, że będzie chłopiec wzrosło z 50 do 51% ;-)
matczyne przeczucie mówi mi, że będziemy mieć drugiego syna, ale to przeczucie tylko
mi też macica na pęcherz naciska i strasznie często latam do toalety, w nocy minimum 3 razy muszę wstawać :wściekła/y: a pić mam dużo, bo podobno duża ilość przyjmowanych płynów łagodzi mdłości:eek:

ewwe ja czasami odczuwam kłucia w podbrzuszu jak zmieniam w nocy pozycję. Może to dlatego, że Mały tez się przekręca jak ja się ruszam a jest bardzo nisko ułożony, nad samym spojeniem łonowym (na usg wyszło) i dlatego to bardziej odczuwalne jest :confused2: w tej ciąży, przyznaję uczciwie, totalnie zgłupiałam, bo wszystko wydaje mi się zupełnie nowe. Poprzednim razem nie miałam takich dolegliwości :sorry: nie miałam mdłości, w nocy do WC zaczęłam wstawać dopiero w 3 trymestrze, miałam mnóstwo energii a teraz chyba musi się wyrównać, bo co i rusz coś nowego wyłazi :wściekła/y:
też się zastanawiałam, jak to jest dzielić miłość do dwójki dzieci, bo ja Aleksandra kocham przeogromnie i sama o sobie mówię, żem matka - wariatka, ale podobno na punkcie drugiego też się traci głowę. Poczekamy, zobaczymy ;-)

mi_lva - podoba mi się pomysł z bombkami :tak: my w domu rodziców mamy jeszcze bombki po prababci i babci i z dzieciństwa mojej mamy. Taki misz masz, ale czasem aż się łezka ze wzruszenia zakręci w oku jak się te cudeńka z pudełek wyciąga

obiadu dzisiaj nie robię, no chyba że makaron z sosem na obiadokolację (celowo nie używam słowa spaghetti ani spagetti, żeby byków nie narobić :-p).
Lenia mam znowu :wściekła/y: dlatego jeszcze poczytam co tam na BB słychać :-D

reklama
Hejka majóweczki!

Cześć Pines! Przeczytałam Twoją historię i powiem że ogromnie Ci współczuję, wiem co to znaczy stracić rodzica, którego niespodziewanie i nagle zabiera okropna choroba :baffled: Mnie 5 lat temu spotkało równie okropne przeżycie, lecz w moim przypadku rak zabrał mi najlepszego przyjaciela którym był mój tata... takie niestety jest życie-mało sparwiedliwe. Super, że udało Wam się zajść w ciążę :-) Jak to mówią "umarł król, niech żyje król" Pamiętaj Twoja mama zawsze będzie przy Tobie, dlatego skup się w pełni na maleństwie! Super że dołączyłaś :-)

Dziewczyny wczoraj myslałam, że wydrapię sobię podbrzusze! Nie wiem co się stało, ale w trakcie szycia pościeli dla Bobika zaczał mnie swędzieć brzuch na wysokości pasa od spodni. Moja mama stwierdziła że skóa się rozciąga i nie ma czym się martwić, posmarowałam to miejsce oliwką i troche ulżyło....czyżby Bobik tak szybko rósł, że skóra nie nadąża? :eek:

Zaczynam fazę Święta, tylko jak skończę szyć kocyk itp, biorę się za robienie nowych ozdób, ponieważ mama w tym roku chce zmienić styl choinki na rustykalno-vintage-biało-starą....więc produkcja będzie szła pełną parą:-) Ja swoją choinkę w pokoju znowu zrobię na ścianie, czyli przygwożdżę ozdoby choinkowe do tapety :-)

Dziękuję :')
Tak, wierzę, że najgorsze za nami. Zaczynamy nowe inne życie ale nie możemy przestać się uśmiechać! W serduchu zawszę będę miała moją ukochaną mamę i przyjaciółkę. A wiecie termin mam na 26 maja :') Czy to nie znak?? Śmieję się , że nawet jeśli nic się nie będzie działo wskakuję na rower aby był 26 maj :) Jutro mam pierwsze badania prenatalne. Jestem ciekawa czy poznamy płeć ale nie nastawiam się bo może być za wcześnie.

LOTOS na etapie chust itp jeszcze nie jestem a wśród moich znajomych zdania są skrajne bo jedne są zachwycone a inne raczej na nie. To chyba wyjdzie nam w praniu i zobaczymy jakie maluszek będzie miał "wymagania" ;)
FUTURYSTKA kurcze już znasz płeć? Miłej wizyty i podglądania maluszka.
MI_LVA dla Ciebie również miłego widzenia z bobaskiem:)

STRUSS tak też własnie czytałam, że teraz to mamy smarować brzuszki na maxa bo rosną w bardzo szybkim tępie.
A czym smarujecie? Choć pewnnie ten temat już za Wami?

też się zastanawiałam, jak to jest dzielić miłość do dwójki dzieci, bo ja Aleksandra kocham przeogromnie i sama o sobie mówię, żem matka - wariatka, ale podobno na punkcie drugiego też się traci głowę.
koleżanka mi kiedyś powiedziała, ze miłość się nie dzieli na dwoje, tylko podwaja i niestety razem z nią lęki o dzieci. Nie rozkładają się na pół, również podwajają.

pines ja smaruję na razie zwykłym balsamem, ale musze się zebrac i porozglądać się za typowi kremami na rozstepy

No ja mojego nie czuję że rośnię, wcześniej kupiłam sobie krem specjalny od 1 miesiąca z Rossmana, ale długo trzeba smarować - słabo się wchłania, więc teraz taki zwykły krem z do ciała z Lidla. Nie inwestuję na pewno w drogie kosmetyki, zawsze jeszcze mam oliwkę dla dzieci :). Ale też mi się to smarowanie zawsze nudzi po dwóch dniach, bo naprawdę tego nie lubię robić :p. Jak znacie jakiś krem do ciała co się zajebiście szybko wchłania to polećcie :p

Pines: ciężkie rzeczy za Tobą - teraz tylko może być lepiej, tym bardziej że 13 tydzień to już prawie pewność że wszystko będzie ok :))

a my z Jankiem robimy bombki z masy solnej. wycinamy, pieczemy i malujemy. poprzednie gdzieś nam się w przeprowadzce zutylizowały więc trzeba będzie dorobić:))

no i dostałam od swojego przyjaciela taki stożek ze styroduru (z tego się dioramy robi-takie przestrzenne mapy). pomaluję go na biało, poprzyczepiam srebrne piórka i takie malutkie lampeczki ledowe:)

Ostatnia edycja:
reklama
pampuszek neutrogena sie szybko wchłania. Natomiast nigdy nie bierz nivea. Wchłania sie dopiero w ubrania. ja z kolei zawsze wybieram balsamy z pompką i właśnie się nacięłam na niveę.

Do góry