reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
I gotowe :-)
jedna ma śnieżynki , a druga bombki na pazurkach :-) Oj gdyby tak można było , to by było super , a ja dużo więcej pracy bym miała. :-) Mogę Wam przeprowadzić kurs na odległość :-)

Heja!
Kasik powodzenia u lekarza! Wyrwij to skierowanie, jak będzie trzeba to nawet zębami :-D

Lady kciuki za mega wysoką betę! :-) A co to za skacząca sowa? Też chce coś fajnego! ;-)

Agaawa witaj córko marnotrawna ;-) proszę już nie uciekać... No chyba że na ciężarówki :-)

Brydzia kciuki za iui! Poleż sobie na fotelu po wszystkim, tak z 10-15 min, mój dr mówił że to minimalnie podnosi skuteczność

Madziulka ja też śnieżynki poproszę na pazurach :-D ech rozmarzyłam się na temat tych paznokci :-)

Witam nowe koleżanki! Mój koszt iui wynosił ok tysiak, stymulacja Gonalem. Mój dr mówił że Gonal jest teraz rekomendowany do iui przez polskie towarzystwo ginekologiczne (chyba nazwe przekręciłam). Problem z nim jest taki że jest mało przewidywalny tj do ostatniej chwili może pojawić się dodatkowy pęcherzyk, za to pięknie rozwija endo

Miłego dnia!!!!

lady trzymam mocno kciuki za wysoką bete. Kurcze cudnie by było:-) Taki prezent na świeta dla nas wszystkich. O której bedziesz coś wiedziała?
brydzia fakt poleż sobie, jak smerfeta pisze, kochana jak po dobrym przytulanku...odpręż się i fasolkuj;-)Och brydzia i ucałuj maluszka od cioci z forum:-Dniech rosnie zdrowo
madziulka no to bedziesz miała pracy kochana na święta jak tralala, bo ja też sie zapisuję i na sylwestra również prosze mnie wpisać

W piatek dostałam pregnyl 10 000 i po raz kolejny źle się po nim czuje. Kłuje, boli i do tego te mdłości. Pół dnia przeleżąłam.
Lekarz z Białegostoku napisał mi, że faktycznie za grube to moje endometrium i że powinnam zrobić usg na naturalnym cylku. I jeśli endo nadal bedzie takie duże to powinnam zrobic dodatkowe badania w tym kierunku. Druga Pani doktor napisała mi tak:
"Tak może być, to tylko tyle znaczy ,że w tym cyklu było więcej estrogenów ,co przy dwóch pęcherzykach wcale mnie nie dziwi. I właśnie we wczesnej ciąży tez jest szersze endometrium" . Troche sie uspokoiłam, choć odpowiedzi są rozbieżne.Zobaczymy co bedzie w styczniu.
Miłego dnia dziewczynki.

Ostatnia edycja:
Smerfeta kciukasy za Twoją wizytę, o której ją masz? Ja do ogólnego na 11:30 więc niedługo już będę miała lub nie skierowanie w rękach i od razu dzwonię do Invicty :-)

Ladybea super avatar, teraz będziesz bardziej rozpoznawalna :-D Kciukasy za betę :tak:

Witam nowe staraczki (Joanne i Sisi) i trzymam kciuki za wytrwałość :tak:

Sisi a jakie masz AMH, jeżeli jeszcze nie badałaś to zbadaj koniecznie, będziesz wiedziała czy możesz się na spokojnie starać czy spieszyć się. Doskonale wiem o czym mówisz, ja mam 37 lat i zaczęłam się starać 3 lata temu a leczę się od roku, na razie bez rezultatów ale jestem dobrej myśli :-)

Arcala stymulacja do IUI chyba nie jest konieczna, jeżeli sama jesteś w stanie wyprodukować 2-3 pęcherzyki to może być na cyklu naturalnym, trzeba tylko często kontrolować, żeby nie pękły za wcześnie.

Madziulka ja już mam świąteczny manicure więc ustąpię miejsca koleżankom ;-) Na sylwestrowy też już jestem zapisana na 30 grudnia :-)

Ostatnia edycja:
Dziewczynki zdążyłam na badanie krwi i do drka i płacze i skaczę jak mój awatar - BO JESTEM W CIĄŻY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HURRRRRRRRA. DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE I DOBRE SŁOWA. Beta ok.15

Cześć Dziewczyny:)

Ladybea: gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Przerwałas zła passe!!:***

A ja jestem juz po wizycie w invimedzie i...mamy sie stawić na początku roku na badania (wymazy z szyjki-chlamydie itp+badanie nasienia+AMH+fsh) i w lutym umówić sie na wizytę i albo bedziemy przystępować do refundacji albo prywatnie bedziemy robić in vitro:) bardzo sie cieszę bo lekarka potraktowała nas na serio. Zmartwiło ja moje obniżone AMH wiec mam powtórzyć badanie, ale powiedziała ze skoro jestem młoda i mamy juz prawie 2 lata udokumentowane to nie ma co sie juz bawić w IUI:)

reklama
Do góry