Misia 85 to ze twoj maluszek czesto domaga sie piersi wcale nie musi oznaczac ze jest glodny. Prawdopodobnie nauczyl sie zasypiac przy cycu, jest mu wtedy dobrze i czuje sie bezpiecznie, no a ty kobitko niestety masz problem. Radzilabym tobie karmic maluszka nie czesciej niz co dwie godziny i nie pozwalaj mu przysypiac przy cycusiu. Jesli widzisz, ze jest zmeczony odluz go do lozeczka, jesli bedzie protestowal to go pocieszaj, musi wiedziec ze jestes blisko i ze wszystko jest wporzadku, ale im szybciej bedziesz go przyzwyczajac do spania w swym lozeczku tym szybciej pozbedziesz sie problemu.No i oczywiscie bardzo wazna jest rutyna tak jak juz wspomnialy poprzedniczki. ja Zaczelam powolutku, stopniowo. W miedzyczasie natrafilam na ksiazki a zasypianiu maluszkow ("Usnij wreszcie" i "Jezyk niemowlat"Tracy Hogg) i stosujac sie do porad tam zawartych powoli moj problem zniknal, a byl bardzo podobny do Twojego.
Jednak moj maluszek ma swoj wlasny pokoik, wiec jesli mam gosci czy ogladam lelewizje w pokoju obok to tem chalas jest przytlumiony i nie przeszkadza mojemu maluszkowi w zasnieciu.
Mysle, ze skoro dzielicie z dzieckiem pokoik to twoj maz powinien pojsc na jakies ustepstwa. Moze niech oglada telewizje cicho i przy zgaszonym swietle, wtedy maluszkowi nie powinno to bardzo przeszkadzac.
Pozdrawiam