reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    296
reklama
Witajcie! Dziś na wizycie u pani doktor po stymulacji clo w 12 d.c. są 2 ładne pęcherzyki 17 i 19 mm. Do iui nie podchodzę będziemy próbować "własnymi siłami" ;-) a gdyby coś to może w szpitalu w ciągu kilku dni czy tygodni wyjaśni się żeby bezpłatne inseminacje wróciły wtedy pod koniec listopada byśmy podeszli iui.

Witaj luczija! Ja o dzidzię staram się przeszło 5 lat :-( W zeszłym roku w marcu miałam przeprowadzone drożność jajowodów a w listopadzie laparoskopie po której stwierdzono początki endometriozy. W tym roku w maju wyszło że mam niskie AMH a u męża słaba ruchliwość (ale pani doktor stwierdziła że nie jest źle) pierwszą iui miałam w czerwcu niestety nieudana. Wtedy byłam stymulowana lekiem Gonal F i dominujący pęcherzyk miał 18 mm ale w dniu iui już pękł. A inne 15 i 14 mm.
Czy lepiej wykonać iui na pękniętych pęcherzykach czy lepiej na nie pękniętych???

39f8egz2yx0jwf3r.png

Ostatnia edycja:
Witajcie! Dziś na wizycie u pani doktor po stymulacji clo w 12 d.c. są 2 ładne pęcherzyki 17 i 19 mm. Do iui nie podchodzę będziemy próbować "własnymi siłami" ;-) a gdyby coś to może w szpitalu w ciągu kilku dni czy tygodni wyjaśni się żeby bezpłatne inseminacje wróciły wtedy pod koniec listopada byśmy podeszli iui.

Witaj luczija! Ja o dzidzię staram się przeszło 5 lat :-( W zeszłym roku w marcu miałam przeprowadzone drożność jajowodów a w listopadzie laparoskopie po której stwierdzono początki endometriozy. W tym roku w maju wyszło że mam niskie AMH a u męża słaba ruchliwość (ale pani doktor stwierdziła że nie jest źle) pierwszą iui miałam w czerwcu niestety nieudana. Wtedy byłam stymulowana lekiem Gonal F i dominujący pęcherzyk miał 18 mm ale w dniu iui już pękł. A inne 15 i 14 mm.
Czy lepiej wykonać iui na pękniętych pęcherzykach czy lepiej na nie pękniętych???
U mnie w klinice praktykuja na zbluzajacych sie peknieciu ale nie peknietych...na drugi dzien jest kontrola czy pekly :)

Mój gin uważa cytuje: "to plemniki mają czekać na jajo, a nie odwrotnie"...

U mnie po
Cześć dziewczyny. W poniedziałek miałam iui na cyklu naturalnym. Pęcherzyk był przedoowulacyjny i miał 23mm, endo 15, a myślałam że będzie za późno... Trochę martwi mnie ilość nasienia, bo po preparatyce było 6,7 ml... Chyba dlatego, że była zbyt długa abstynencja-7 dni. Niby w normie ale widocznie za długo... Z tego co zaobserwowałam to najlepsze wyniki są po 3,4 dniach abstynencji.
12 robię bete HCG więc trzymajcie kciuki. Ja trzymam za was :) Pozdrawiam :)
A u was ile było plemniczków po preparatyce ?
U mnie po pierwszej nieudanej iui po preparatyce było 14,3 ml/ml. (4 dni abstynencji) Dzień przed endometrium miało 12mm a dominujący pęcherzyk 18 mm i drugi 15mm a w dniu iui już dwa pękły przed.
Ale nie martw się na zapas u każdej z nas to inne parametry.

U mnie po

U mnie po pierwszej nieudanej iui po preparatyce było 14,3 ml/ml. (4 dni abstynencji) Dzień przed endometrium miało 12mm a dominujący pęcherzyk 18 mm i drugi 15mm a w dniu iui już dwa pękły przed.
Ale nie martw się na zapas u każdej z nas to inne parametry.

jolancik iui miałaś na cyklu naturalnym czy stymulowanym ?

reklama

Cześć :) będę trzymała kciuki za to by się Wam udało! Ja ostatnio miałam pęcherzyk 22 mm a endometrium 13 mm w 18 dc następego dnia było iui. 19dc rano czułam, że już pękł i po iui badanie USG potwierdziło moje odczucia ale nic nie zatrybilo. Pod koniec listopada kolejna próba. Powiedzcie czy to hsg boli? Ile trwa?

Do góry