reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Iui - inseminacja w walce o pierwszą dzidzię

Po której Inseminacji zaszłaś w ciążę?

• Wszystkich głosujących
    295
reklama
U mnie np. klinika macierzyństwo ma pakiet 9800 za in vitro, przy czym nie obejmuje wszystkich wizyt (wizyta 200zł) oraz leków no i takich tych dodatkowych rzeczy jak właśnie AH... w każdym razie jak liczyliśmy to gin miał rację że 15 tyś. to musimy spokojnie mieć. Masakra... w Ostravie piszą niby że 8250 zł pakiet (info z ich strony) i że niby pierwsza wizyta gratis. Ale wyczytałam, że za to trzeba wszystkie badania poza HSG chyba powtórzyć, a na pewno te z krwi. Co do badań to adunnia uważaj bo podobno jest jakaś ustawa PISu która mówi, że te np. z krwi ważne są tylko 3 miesiące a te takie jak np. cytologia i te wymazy z pochwy 6 miesięcy. Nam już problemy robili w trakcie iui bo mieliśmy badania z stycznia i lutego a do ostatniej iui podchodziliśmy w czerwcu i mówili że już nieaktualne i trzeba powtórzyć. Na szczęście nasz gin machną na to ręką... Ja np. muszę liczyć koszty też badań bo karzą nam wszystko pewnie powtórzyć mam nadzieję, że po za HSG... A Kath Ty byłaś zadowolona z tej Waszej kliniki i lekarza? Bo o ile dobrze pamiętam to coś tam narzekałaś. I z tego co pamiętam to w Płocku robiłaś? Bo w sumie mamy rodzinę we Włocławku zawsze można jakoś pokombinować w sumie...
Lekarz wlasnie mowil ze pol roku sa wazne. I ze my za wizyty juz nie bedziemy placic ale jak sie 4 nie uda to wtedy bede bardziej sie wdrazac [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Przed iui nie wymagają badań genetycznych np. które przed ivf są jak nie obowiązkowe to wskazane. Poza tym jak juz wcześniej pisałam: podstawowy zabieg to podstawowe koszta. Kwestia ile zastrzyków, jakie dawki i jakie dodatkowe procedury.

Ty mnie nawet nie strasz. Ja mam takie schizo na punkcie starzejacego się łożyska że ho ho:(
Vadera genetyczne typu kariotypy itp juz mamy tez zrobione [emoji4]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Vadera a możesz mi podać te badania genetyczne jakie trzeba zrobić przed ivf i dla mnie i dla mojego męża? Bo moze je zrobimy teraz jakby miało się okazać ze i tak się nie nadajemy do ivf...

Wiem Kath tylko, że do Twojej kliniki mam za daleko :) W krk nasza klinika jest najtańsza podobno.... Zresztą zastanawiam się nad innymi względami do Ostravy mamy 160 km więc względnie nie daleko. Czechy nie mają ograniczeń z tego co czytam w zapładnianiu jajek tak jak to jest teraz w Polsce. Wiesz my będziemy mieć tylko jedną jedyną próbę i chciałabym ją wykorzystać na maksa... :( Nie wiem jeszcze jak jest w Czechach z podawaniem zarodków bo chciałabym dwa u nas przed 35 rż. to niemożliwe. A Ty jak się czujesz gdzieś zniknęłaś??
Dobrze sie czuje dziekuje...jestem juz w 22tyg i wszystko jest narazie dobrze...bede miec corka...a tobie bardzo kibicuje...pamietaj o tym...

U mnie np. klinika macierzyństwo ma pakiet 9800 za in vitro, przy czym nie obejmuje wszystkich wizyt (wizyta 200zł) oraz leków no i takich tych dodatkowych rzeczy jak właśnie AH... w każdym razie jak liczyliśmy to gin miał rację że 15 tyś. to musimy spokojnie mieć. Masakra... w Ostravie piszą niby że 8250 zł pakiet (info z ich strony) i że niby pierwsza wizyta gratis. Ale wyczytałam, że za to trzeba wszystkie badania poza HSG chyba powtórzyć, a na pewno te z krwi. Co do badań to adunnia uważaj bo podobno jest jakaś ustawa PISu która mówi, że te np. z krwi ważne są tylko 3 miesiące a te takie jak np. cytologia i te wymazy z pochwy 6 miesięcy. Nam już problemy robili w trakcie iui bo mieliśmy badania z stycznia i lutego a do ostatniej iui podchodziliśmy w czerwcu i mówili że już nieaktualne i trzeba powtórzyć. Na szczęście nasz gin machną na to ręką... Ja np. muszę liczyć koszty też badań bo karzą nam wszystko pewnie powtórzyć mam nadzieję, że po za HSG... A Kath Ty byłaś zadowolona z tej Waszej kliniki i lekarza? Bo o ile dobrze pamiętam to coś tam narzekałaś. I z tego co pamiętam to w Płocku robiłaś? Bo w sumie mamy rodzinę we Włocławku zawsze można jakoś pokombinować w sumie...
W plocku bylam z kliniki i gin zadowolona...srednio sie dogaduje z ta co mnie przygotowala do in vitro i teraz prowadzi w moim rodzinnym miescie. Tez slyszalam ze czechy nie maja takich ograniczen jak polska...

reklama
Do góry