reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ból i twardnienie brzucha, skracanie się szyjki macicy, skurcze

reklama
Mój mały teraz tak mi dwa razy przyłożył ze szok wysilił się naprawdę a ja się z tego ucieszyłam i odebrałam ta jego sile jako "mama, nie martw sie" - chyba robią mi się urojenia ;)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Lepsze takie urojenia niż doly;)
a mój od akcji niedzielnej jakiś dziwnie spokojny, az sie zaczynam troche martwic...
A i cos Ci powiem wspanialego- mam odlezyny na uszachz!

Kochane, dopiero nadrabiam czytanie. Moj mały dzisiaj dłużej pospal. Powiem Wam że strasznie ciężko trafić na lekarza który poświęci nam czas i wytłumaczy od a do z jak postępować, gdyby nie te wszystkie fora i porady innych mam, to ja bym nic nie wiedziała, co mogę brać, czego nie mogę. Lekarz nic nie mówi, uważa że to oczywiste i że pacjentka powinna wiedzieć. Współczuję Kathleen tej bakterii :(, juz tyle walczysz, no ale bądź wytrzymała i jakos to zwalczysz. AgaBabajaga, ja dzień wczorajszy miałam niezły, za to w nocy mnie brzuch ciągnął na dole. Ps. No ja bym na Twoim miejscu nie odkladala wizyty u Twojego gin. Niech powie, co on sądzi. Będziesz miała dwie opinie i lepsze pojęcie. Ja odliczam dni do wizyty i usg bo ciekawa jestem jak się "sprawa" ma.
Kochane, ja się strasznie cieszę że trafiłam na to forum. Nie wszystkie ciaze są takie lekkie i przyjemne, tez mnie wkurzają teksty typu ciąża to nie choroba. Ja wtedy mówię "nie chcesz tego czuc:bólu i stresu" dobrze ze tutaj jest taka serdeczności i zrozumienie. Ja mocno trzymam za Was wszystkie kciuki

Agulaa1, moj przez ostatnie dwa dni prawie nic się nie ruszał, jeśli nie wogole (przynajmniej nie czulam), ale wczoraj od południa zaczął tańczyć i fikac do wieczora. Dzisiaj znów od rana nie czuję, więc to chyba zależy jak się w brzuchu ułoży. Nie ma co sobie dokładać trosk.
Kathleen, intuicja napewno Cie nie zawodzi. Dzidzia mowi: mamo, głowa do góry, power.

Kathleen, mały dał ci znak, ze masz myśleć pozytywnie:) Agula, ja na uszach nie mam odleżyn ale na tyłku już prawie prawie:) a tak serio to wiesz, ze po 30 minutach leżenia w tej samej pozycji zaczynaja się tworzyć pierwsze, takie początkowe stadia odleżyn ...zdrowi ludzie zmieniają często pozycje, nawet we śnie, a chorzy niestety często nie...

Moja młoda ostatnio rusza się codziennie dość intensywnie, wcześniej tak do 18 tygodnuacto bywaly dni, ze się zadtanawialsm cxy ona tam na pewno jest. A pierwsze ruchy czułam wcześnie, przed 15 tc. Czytałam, ze im później tym dzieci się mniej ruszają i przede wszystkim maja już jakiś rytm dobowy. Moja zwykle jak się kładę spacerów kopie, a potem nad ranem. W ciągu dnia to tak ci 2 godziny daje znak :) idę najeść się czosnku:laugh2:

I jeszcze napisze, ze mam taka władną teorie ;)boli mnie ten brzuch brzuch tak jak na miesiączkę co kilka dni i zwykle wtedy przez cały dzień lub noc. Może to wlasnie wtedy macica się rozciąga, jak myślicie? Teraz mi się napiął i zauważyłam, ze macica sięga już z 5 cm nad pępek, ostatnio było niżej...

reklama
Marcysia, chyba pójdę jutro na wizytę, tak jak napisałas lepiej sprawdzić. Tylko muszę w głowie ułożyć rozmowę z moim ginem o higienie:szok:
Powiedz mu ze ostatnio masz osłabiony organizm i boisz się infekcji... :p, sama nie wiem jak ja bym to ujęła. Ciężki temat. Dla lekarza powinna być to oczywistość i standard.. Ehh

Do góry