marcysia_mati
Fanka BB :)
Agulaa1. Pas też noszą kobitki po porodzie siłami natury. Co w nim najważniejsze to fakt, że brzuszek szybciej wraca na swoje miejsce
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Cześć dziewczynki. U mnie ok, jedynie pachwiny mocno bola jak wstaje czy się ruszam. Na przeziębienie rutocal c do 3 razy dziennie, pozatym jak wyzej: czosnek, sok z malin i ciepły Kocyk![]()
Kathleen, ja po pierwszym cc pierwsza noc w tej jedynce która miałam, miałam już diecko przy sobie. Polozne mówiły żeby dziecko zostało u nich na noc a ja mialam wypoczywać, ale jak uslyszalam płacz dzieci(chyba że cztery plakaly), to ja tam poznałam płacz mojego synka i poszłam go zabrać i juz nie oddałam do końca.
Wiesz, sama się przekonasz, po porodzie choć pierwszy raz widzisz ta buźke dziecka, to odrazu wytwarza się tak ogromna więź. Tak jak głos też rozpoznasz swojego bobaska. Polozne były w szoku ze ja poznałam krzyk mojego chlopczykaTo jest niesamowite jaka wiez między dzieckiem a matka istnieje ze matka pozna płacz dziecka ... choć wcześniej nie słyszała
Ja to miałam rozmyślenia jeszcze: dziecko w brzuchu raczej nie płacze i oprócz figlii a po urodzeniu zaczyna płakać krzyczeć jak coś boli itp niesamowite - czy płacz to reakcja na zewnętrzne bodźce? Jak to jest czy to przez to ze w brzuchu czuło się bezpieczniej?
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Agula, współczuje walki ze sobą o czekoladęja zakazałem kupowania bo zjadalam cała w 10 minut
ciężko powiedzieć jak będzie u ciebie jak już wstaniesz. U mnie w pierwszej ciazy skurcze były do końca, czy leżałam czy stałam i mimo maksymalnej dawki fenoterolu. Jak mi go odstawili w szpitalu to na koniec brzuch był już cały czas twardy ale rodzic zaczęłam dopiero jak dwa razy ( co drugi dzień) dali mi oksytocynę. I po 12 godzinach bolesnych skurczy moja szyjka była bez zmian, zero roZwarcia. Ale u każdego jest inaczej. Mimo wszystko obstawiam, ze jeszcze trochę ponosisz młodego
![]()