reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to ciąża? pomóżcie :)

hej dziewczyny. jestem tu nowa i mam nadzieje ze mi pomozecie :) ostatnia @ mialam 19 kwietnia, w tamtym tygodniu mialam dni plodne i wtedy kochalismy sie z mezem ( dodam ze moj cykl to ok 29- 35 dni). Od poprzedniego piatku mam takie dolegliwosci klucie w podbrzuszu ale nie ciagłe( przed @ mialam tepe bole ok 2 dni przed ), oraz sporadycznie w prawym boku troszke silniejsze niz w lewym, od wczoraj bola mnie piersi a dzisiaj staly sie twardsze i bardziej czule na dotyk oraz zauwazylam na nich zylki i od soboty czuje w nich sporadycznie jednorazowe klucie. Od wczoraj robi mi sie bardzo slabo oraz kreci mi sie w glowie gdy tylko sie podniose z krzesla lub łozka a wczesniej tak nie mialam ze za kazdym razem, wczoraj po przebudzeniu czulam taki ciezar w zoladku a dzisiaj przez chwile troszke mnie mdlilo ale to pewnie z glodu. Czesto chce mi sie teraz spac, przez ostatnie 3 dni spie po 10 godzin a wieczorem jestem tak padnieta ze nie moge ruszyc reka ani noga i od razu po przebudzeniu moglabym znów isc spac. Dodam jeszcze ze w sobote na twarzy zrobily mi sie suche plamki chociaz nie wiem czy ma to jakis zwiazek i o dziwo w tym miesiacu nie wyskoczyla mi zadna krostka na twarzy a nie bylo miesiaca abym takich nie miala przed @. i jeszcze od weekendu dokucza mi katar i kaszel. Z testem wole jeszcze poczekac jezeli nie pojawi sie @ to w nastepnym tygodniu zrobie test ale moze Wy Kochane mi pomozecie :) Czy to moze byc ciaza?

Pozdrawiam Was cieplutko.

Ostatnia edycja:
reklama
Za takie odpowiedzi dziekuje bardzo. Moze dla Was to idiotyczne pytanie ale z mezem staramy sie o dziecko od 10 miesiecy i dla nas nie jest to temat do zartow i jezeli macie tak odpowiadac to lepiej wcale sie nie udzielac . Zakladajac wątek chcialam dowiedziec sie czy ktos mial podobne objawy ciazy a nie czytac takie odpowiedzi. POZDRAWIAM...

Każda kobieta jest inna, każda kobieta początkowe objawy ciąży przechodzi inaczej. Wydaje Mi się ze na takie objawy może być za wcześnie. Chyba, ze się mylę. Zrób sobie betę będziesz wiedziała na czym stoisz. :tak:

Każda kobieta zupełnie inaczej to przechodzi. Dla jednej Twoje objawy mogą wskazywać na ciążę a inna powie, że miała takie same ale w ciąży nie była. Poza tym uważam, że na jakiekolwiek objawy jest stanowczo za wcześnie. Czy miałaś monitoring cyklu, że wiesz kiedy były dni płodne? Masz nieregularne cykle i wydaje mi się, że ciężko określić dokładnie te dni. Przeziębienie jak najbardziej też może mieć wpływ na to jak się teraz czujesz. Więc czekaj do terminu miesiączki i zrób test albo idź na badanie bhcg.

Te pobolewania to bardziej wskazuja na problemy z jelitami lub drogami moczowymi. Ale test wystarczy. Zawsze mozna kupowac 4 na miesiac i robic co niedziela.

reklama
nie szukaj objawów, tylko jeśli juz czas w miare odpowiedni po owu idz pobrac betaHCG :)

Do góry