reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny chciałabym z wami skonsultować leki jakie biorę od 14dc ;)
Luteina 2x3
Duphaston 3x1
Encorton 1x1
Estrofem 3x1
mamaDha 2x1 (kwas foliowy)
Boję się że pani dr mogła o czymś zapomnieć i liczę na waszą opinie :)

reklama
No wlasnie najlepsze jest to, ze nie wazne! Możesz na noge isc na zwolnienie a oni Ci i tak moga to podpiąć do macierzynskiego! Na nic nasze kombinatorskie mozgi tutaj sie nie przydadza niestety. :rofl:
Muszę jeszcze o detale sie dowiedziec od ktorego tygodnia ciazy juz tak jest bo nie wiem czy od 12 czy może pozniej troche... cos mi sie kojarzy ze od polowy.
@dżoasia tak wlasnie pomyslalam, ze sprawdze... i Ty wiesz kochana, ze masz racje. Jak choroba dotyczy czegos innego to nie maja prawa rozpoczac macierzyńskiego az do 4 tygodni przed rozwiazaniem! To jest wyjscie Ty madra glowo!
A pamietam jak moj payroll mi tlumaczyl ze nie wazne na co bym sie rozchorowala. To lobuzy! Teraz jak sie transfer uda to pojde sie lenic! Tylko , ze pewnie pozniej by krzywo na mnie patrzyli , hmmm....
Pomysle pozniej i tak jeszcze dluuugaaa droga zeby to rozważać.

Odpoczywaj. To najwazniejsze.
Nie ma sprawy. Pisz na priv jakby cos to pomoge jak będę mogla i wcale daleko od siebie nie mieszkamy. Ja jestem teraz w Northamptonshire.
Ja mieszkałam w northampton [emoji4] ale przeprowadziliśmy sie ze wzgledu na moja prace. Tylko sie ciebie zapytam, czy twój pracodawca placil ci za dzień w ktorym szlas na usg albo do poloznej, czy bralas urlop lub bezpłatny dzien.

Ja mieszkałam w northampton [emoji4] ale przeprowadziliśmy sie ze wzgledu na moja prace. Tylko sie ciebie zapytam, czy twój pracodawca placil ci za dzień w ktorym szlas na usg albo do poloznej, czy bralas urlop lub bezpłatny dzien.
U mnie płacili. Nie było w ogole problemu. Z tego co mi sie wydaje to chyba powinni? Jakby cos to moge sprawdzić :)
My mieszkalismy w Manchester, Sheffield, Londynie a teraz koło do Northampton i juz kombinuje zeby znowu sie gdzies przeniesc....

Ja polecam doc. Albo już prof. Zamłyńskiego z Bytomia, to klinika w której przeprowadza się operacje na plodzie mają super specjalistów choć budynek jest bardzo stary
Ale mi chodzi o jakąś klinikę, w której przeprowadzają in vitro, bo znajoma stamtąd szuka kogoś sprawdzonego[emoji4]

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja miałam biopsję kosmówki w Anglii. Jeśli jakoś mogę pomóc to pytaj

Mozesz opowiedziec jak to badanie wyglada i w ktorym tc robilas? Co Ci mowili lekarze, jakie jest ryzyko poronienia? Cholernie sie boje tego badania, ze cos pojdzie nie tak. A u Ciebie wszystko dobrze sie skonczylo?

No wlasnie najlepsze jest to, ze nie wazne! Możesz na noge isc na zwolnienie a oni Ci i tak moga to podpiąć do macierzynskiego! Na nic nasze kombinatorskie mozgi tutaj sie nie przydadza niestety. :rofl:
Muszę jeszcze o detale sie dowiedziec od ktorego tygodnia ciazy juz tak jest bo nie wiem czy od 12 czy może pozniej troche... cos mi sie kojarzy ze od polowy.
A to buraki jedne..

@dżoasia tak wlasnie pomyslalam, ze sprawdze... i Ty wiesz kochana, ze masz racje. Jak choroba dotyczy czegos innego to nie maja prawa rozpoczac macierzyńskiego az do 4 tygodni przed rozwiazaniem! To jest wyjscie Ty madra glowo!
A pamietam jak moj payroll mi tlumaczyl ze nie wazne na co bym sie rozchorowala. To lobuzy! Teraz jak sie transfer uda to pojde sie lenic! Tylko , ze pewnie pozniej by krzywo na mnie patrzyli , hmmm....
Pomysle pozniej i tak jeszcze dluuugaaa droga zeby to rozważać.
Hihi bo ja tak lubie kombinowac, zeby cos zrobic a sie nie orobic :) no i z kazdej sytuacji znalezc wyjscie:p no to super, mozecie w takim razie "chorowac" ile wejdzie:) a tym, ze krzywo beda patrzec nie ma soe co przejmowac - nie po to sie tyle kasy i nerwow traci zeby potem patrzec co inni powiedza i zeby miec sobie cos so zarzucenia:)

hello
tak kochana, mamy plemniki od dawcy. Wiem jak to brzmi ale to jest jedyna droga.
pozdrawiam i zycze powodzenia
Kochana tu na tym forum nie brzmi to zle niejedna z nas przechodzila to samo. Ja z emkiem tez przy 4 procedurze bede korzystac z dawcy. Glowa do gory rodzicami bedziecie wy i wy bedziecie wychowywac to dziecko/dzieci i to jest najwazniejsze :*

reklama
Mozesz opowiedziec jak to badanie wyglada i w ktorym tc robilas? Co Ci mowili lekarze, jakie jest ryzyko poronienia? Cholernie sie boje tego badania, ze cos pojdzie nie tak. A u Ciebie wszystko dobrze sie skonczylo?
Próbuje Ci wysłać wiadomość priv, ale coś nie idzie

Do góry