reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Paulina, ja w poprzednich ciążach brałam Femibion. Ale teraz mam tylko kwas foliowy. Czekam na wyniki badań. Pewnie jakieś żelazo się przyda na pewnym etapie. Może magnez, bo mnie zawsze w ciąży skurcze łapią (nie brzucha, tylko nóg ;)). W sumie to mimo tego Femibionu zawsze mnie skurcze łapały i anemia. Więc nie wiem, czy to cokolwiek daje :)
No właśnie pytanie czy rzeczywiście to coś daje czy to efekt placebo, zastanawiam się tylko bo ginekolog przepisał mi kwas foliowy 5 mg i to kazał brać, a jak zapytałam o witaminy to mi powiedział, że decyzja należy do mnie on nie zaleca jakiś konkretnych jeśli kobieta chce może przyjmować więc wnioskuje, że chyba mogę brać Femibion i kwas foliowy 5 mg razem ? Z tego co zawsze czytałam to nadwyżka kwasu jest wydalana z moczem więc raczej tu nie powinno być problemu, ale sama już głupieje

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mama miała 21 lat jak mnie urodziła :) 17l jak urodziła mojego brata a 24l jak urodziła moja siostrę :D także tak mam młodą mamę :) tatę w sumie też :)

p19u3e3k6hgq3yyx.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3
To moja mama miała lat 30 jak rodziła mnie, a mnie już naciska o dziecko od 2 lat nieustannie, a mam dopiero 23 no za chwilę 24 [emoji14]

No właśnie pytanie czy rzeczywiście to coś daje czy to efekt placebo, zastanawiam się tylko bo ginekolog przepisał mi kwas foliowy 5 mg i to kazał brać, a jak zapytałam o witaminy to mi powiedział, że decyzja należy do mnie on nie zaleca jakiś konkretnych jeśli kobieta chce może przyjmować więc wnioskuje, że chyba mogę brać Femibion i kwas foliowy 5 mg razem ? Z tego co zawsze czytałam to nadwyżka kwasu jest wydalana z moczem więc raczej tu nie powinno być problemu, ale sama już głupieje

Mi moja ginekolog mówiła że nadmiar kwasu foliowego jest wydalany z moczem :) bo FEMIBION ma sporo bo chyba 400 tego syntetycznego i 400 metylowanego, a ja poza tym mam jeszcze kwas metylowany osobno bo zwykłego nie przyswajam

p19u3e3k6hgq3yyx.png

27.06.17 Anastazja [*]
Z miłości Nam dana - nigdy niezapomniana <3

Nie jesteś sama, też czytam dziewczyny i jestem w szoku. Mnie tez mdli i nie mogę Jeść :dry:
Ja bym wolala mieć te wasze mdłości ale nie miec tych plamień koloru kawy z mlekiem. Niby to nie żywa krew ale i tak mnie to martwi. Chociaz gdyby mi sie cos odklejalo to pewnie krew by wlasnie byla widoczna a nie ze tak na akzdej wkladce po kropelce cos jest a czasami tez na papierze jak sie podcieram.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png

reklama
Ja bym wolala mieć te wasze mdłości ale nie miec tych plamień koloru kawy z mlekiem. Niby to nie żywa krew ale i tak mnie to martwi. Chociaz gdyby mi sie cos odklejalo to pewnie krew by wlasnie byla widoczna a nie ze tak na akzdej wkladce po kropelce cos jest a czasami tez na papierze jak sie podcieram.

f2wlk6nllyt56xuu.png

oar8vfxm3ynusaok.png
No ja oprócz wymiotów narazie mogę dni policzyć kiedy jest czysto, i jak jest kawa z mlekiem to już jest dobrze:) ale nie będę narzekać:) pewnie dlatego mam mdłości, żebym wiedziała, że z dziadzia ok:)

Do góry