reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

A i jeszcze go napewno chcę zapytać o tą kawę :) bo w domu na mnie krzyczą, a ja kurcze lubię kawę i jasne, że zrobię dla dziecka wszystko, ale ta kawa tak za mną chodzi codziennie, że szok :) a wy pijecie ? Ile dziennie ? Kurcze powiedzcie mi bardzo szkodzi jak siedzi się wśród osób palących ? Nie chciałabym unikać wizyt u mamy całą ciążę, ale tam napewno nikt nie przestanie przy mnie palić bo ja tak chce :( wiecie oni wychodzą z założenia że ja nie palę to co mi szkodzi, że palą oni :(

Napisane na Moto G (5S) w aplikacji Forum BabyBoom
Widziałam gdzieś artykuł, że takie palenie bierne jest gorsze niż normalne. Podobno więcej świństw się wdycha.

oar8qqmzxfkhrczb.png

Nasz Aniołek 31.07.17 (10tc)

reklama
A chciałabym Was się zapytać ;) bo mój ginekolog mówił mojej koleżance że od 3 msc ciąży powinna spać na lewym boku bo po prawej stronie przebiega jakaś żyła, która odpowiada za dotlenienie dziecka nie chce was wprowadzić w błąd ale coś takiego mi mówiła ;) przestrzegacie tego bo ja jak zawsze spałam na lewym boku to teraz jak na złość ciągle w nocy przekręcam się na prawy :/mam jeszcze trochę czasu do 3 msc ale czym wcześniej się przestawie tym lepiej ;)

Ja na blogu mamyginekolog czytałam, że spać należy tak jak nam wygodnie, i że to nieprawda z ta żyła...

f2w39n7303c24ozn.png

Czytałam później artykuły na ten temat w internecie i rzeczywiście takie coś jest, ale pytanie na ile to jest ważne ;)

Mamaginekolog jakiś czas temu obaliła ten mit :) Tylko nie pamietamw którym z artykułów. Wyjątkiem są ciaże mnogie i ciąże z dużym wielowodziem. Ale wtedy lekarz mowi przyszłej mamie na którym boku powinna spaćbo nie zawsze jest to lewy bok :)

U mnie od wczoraj wieczora czysto. Byłam rano na wizycie w klinice, Pan doktor zaraz mnie uspokoił ze serducho bije, i pokazal miejsce gdzie musiał być malutki krwiaczek. Pierwszy raz sie spotkalam by oprocz ekranu usg, nad lozkiem byl wielki telewizor gdzie widac wyraznie dzidzie ;) tak więc liczylam wszystkie paluszki, wszystko dokladnie obejrzalam i na prawde jest mi dużo lepiej.
U mojego lekarza oprócz jego ekranu USG też jest duży monitor dla pacjentki :) jest to stosunkowo nowa przychodnia i całkowicie prywatna więc nic dziwnego, że dbają o takie szczegóły ;)

reklama
U mnie od wczoraj wieczora czysto. Byłam rano na wizycie w klinice, Pan doktor zaraz mnie uspokoił ze serducho bije, i pokazal miejsce gdzie musiał być malutki krwiaczek. Pierwszy raz sie spotkalam by oprocz ekranu usg, nad lozkiem byl wielki telewizor gdzie widac wyraznie dzidzie ;) tak więc liczylam wszystkie paluszki, wszystko dokladnie obejrzalam i na prawde jest mi dużo lepiej.
Super ze wszystko ok i ze moglas tak dokladnie sobie dzidzie obejrzec,az ci zazdroszcze.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry