• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Druga dawka pneumokoki

@mamakubusia87 Nie wiem - ja mam starsze dzieci i wówczas pneumokoki nie były obowiązkowe. Zawsze można porozmawiać z lekarzem i zasugerować szczepienie po 2 r.ż.

@mirkaszu Jak już pisałam powyżej - ja też mam złe doświadczenia ze szczepionką 6w1. Po pierwszej dawce - podawałam później 5w1 i nie było problemów. Sporo moich znajomych też narzekało na 6w1. Nie wiem co jest z tą szczepionką nie tak, ale chyba za mocno obciąża organizm dziecka i nie każde sobie radzi. A jaki masz termin tej 6w1? Może dasz radę jeszcze ją zwrócić i zamienić na 5w1?
Tak ale pneumokoki są najbardziej niebezpieczne u maleńkich dzieci

reklama
Nikt nie ma prawa Cie do tego zmusić
Chyba dziecko wazniejsze?
Boisz się po ostatnim i tyle
Nie Ty pierwsza i nie ostatnia mnóstwo jest takich rodziców którzy przestali szczepić z różnych powodów.
Oczywiście zrobisz jak uważasz .

Nikt nie ma prawa Cie do tego zmusić
Chyba dziecko wazniejsze?
Boisz się po ostatnim i tyle
Nie Ty pierwsza i nie ostatnia mnóstwo jest takich rodziców którzy przestali szczepić z różnych powodów.
Oczywiście zrobisz jak uważasz .
Teoretycznie nie może, w praktyce niestety wygląda to inaczej jak nie masz odroczenia to niestety ścigają

Nie wiem nie rozumiem Twoje malutkie dziecko tak zaaregowalo na szczepionkę malutkie ciałko a Ty dalej za wszelką cene chcesz pchać to w dziecko? A co jak będzie gorzej ? Tfu tfu.? Jak lekarz bada ? Czy on np po osluchaniu dziecka Bez żadnych dodatkowych badań może stwierdzić że dziecko jest zdrowe? Bądźmy poważni.
Jak nie szczepie na to i choćby za darmo dawali i jeszcze doplacili to nie zaszczepie i już.
A po co wprowadzać mamę w poczucie winy? Bardzo nieelegancko. To decyzja każdego rodzica i pozwólmy bez nacisków, zwłaszcza emocjonalnych podjąć ją każdemu rodzicowi samodzielnie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry