reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

Kurde, tak popatrzyłam w kalendarz ciążowy i zaczynam 9 tydzień (8+0) [emoji1]

8une3e3kck8m6mea.png
Super :) Ja mam już 12 (11+2) i idę dziś do lekarza. Baaardzo się stresuję, a jednocześnie cieszę bo w końcu zamiast fasolki będzie czlowieczek :)

p19uqqmzxqi22hcj.png

reklama
Mimi ja też mam dziś księdza :p Co do urody Michasia to ostatnio kilka osób pytało mnie jak córeczka ma na imię :pA jak mówię że to chłopczyk to mówią że nie możliwe bo śliczną ma buźkę jak dziewczynka .To mówię że śliczny po mamusi a że podobny do mnie to urodę mamusi też chwalą :D
Kasia współczuję zebowych problemów wyleczysz i będziesz miała spokój :)
Zuza super pełzaczek z Dominisia u nas też tak jest :)Co do ubranek Misiek ma 6.5miesiaca i wchodzi w 86 .
Nagini powodzenia na wizycie :)
Ma któraś przepis na dobre ciasto naleśnikowe i się ze mną podzieli ? Kapsio dziś sobie zażyczył a ja niecierpie robić naleśniki wolę ulepić 200pierogów niż robić naleśniki ale jak mus to mus :p

Colorado powodzenia na wizycie [emoji4]
Mimi, Zuza fajne chłopaki [emoji7]
Hehe ja znowu na ciążowy wątek trafiłam. Jak ktoś mnie podczytuje to będzie miał zagwozdkę. Ale po 10 latach na forum już latam gdzie popadnie [emoji23]

Ostatnia edycja:
Dziewczyny i tak już będzie! Od teraz zobaczycie jak czas leci ;)
Nagini powodzenia u lekarza.Daj znać po wizycie :*
Kasia fajnie że się odezwałaś:* Widzę że rozmiarowo Filipek podobnie do Dominika :)
Agunia ja robie na oko więc chyba nie pomogę. Ale daję dwa jajka,rozbełtuję i albo robię dalej mikserem albo rózgą,na zmianę dodaję mąkę,mleko,mąkę,wodę gazowana i tak aż będze tyle ciasta i taka gestosc jak chcę. Na koniec łyżeczka proszku do pieczenia i odstawiam na 30min żeby odpoczęło. Jeśli robię na słodko to na początku do jajek dodaję trochę cukru waniliowego.
Edysiek witaj:* Miło Cię tutaj widzieć :) ;)

Napisane na SM-A310F w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem. Dziękuję za pamięć wywołującym mnie ;)
Mam jakiś ciężki czas.. Wciąż coś mi jest.
Dziś jestem po wizycie, mały ma już 1728g!:d
Niestety na ktg piszą mi się skurcze. W ciągu 30 min były 4 więc średnio co 8 min.. Dostałam znowu zwiększone dawki leków, w poniedziałek mam kolejne ktg..Już nie wiem co robić, żeby maluch chciał u mnie dłużej siedzieć w brzuszku.. Szyjka skrócona do 2,8 rozwarcie cały czas na opuszek palca. Wciąż mi brzuch twardnieje, boli jak na okres.. Najgorsza jest bezsilność. Leżę już właściwie plackiem i nic to nie daje.. A to dopiero 31 tydzień (30+5).
Dostałam dziś też zastrzyk z immunoglobiny na konflikt- zapłaciłam za niego 430 zł na koniec grudnia wykupując, a od 1 stycznia jest refundowany.... :p Można się posiekać :p
Wagę w miarę trzymam- dziś 102,9.

Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkich, przeczytałam te milion stron ale już nie pamiętam co i jak :p

Mimi, Zuza naprawdę super te wasze chłopaki :) obaj rosną jak na drożdżach :)

Colorado czas w ciąży leci jak szalony! Ja nie wiem czasem jak to się dzieje, że kolejny tydzień zaczynam :)

Hej ja po wizycie :) dzidzia ma 5,34cm, wychodzi o 6 dni starsza niż OM (ostatnio było 3 dni). Ogólnie wygląda dobrze, ale nie dał sobie zmierzyć przeziernosci, bo się uparcie obracał ;) Ale to bez znaczenia, bo idę na prenatalne 17 stycznia :) W końcu widziałam czlowieczka, a nie jakąś fasolkę [emoji16]

p19uqqmzxqi22hcj.png

O kurde, masakra [emoji31] mam nadzieję, że szybko się uporasz z zębami, bez dodatkowych strat :) jak znosisz leczenie kanałowe?

8une3e3kck8m6mea.png
Póki działało znieczulenie było dobrze. Później to się zaczęła "zabawa". Znowu ketonal poszedł w ruch, lekko pomogło ale dzisiaj już nic nie boli. Ja zawsze u dentysty biorę znieczulenie, inaczej nie siadam na fotel:-) :) wolę już ból porodowy:-) :)

Ja ledwo skończyłam kanalowke w szóstce. Na szczęście zostały mi same małe ubytki do leczenia to w drugim trymestrze to zrobię;)

piu3w1d3gdjez5tu.png

dqpranliom4l4e7b.png
Też miałam kanałowe w szostce ale nic nie bolało. W ciąży chyba bym nie wysiedziala u stomatologa, bo chyba nie wolno znieczulenia?

A tak w propo ketonalu, to na ulotce jest napisane że może wpływać na płodność, tzn może ograniczać płodność. Nawet nie wiedziałam.
Kurka, Zuza i Agunia wasze dzieciaki młodsze od mojego, a rozmiarowo go przeganiaja. A myślałam że mój jest taki duży facet:-) :)
Naleśniki, zjadłabym. Ale Filip mi ostatnio uniemożliwia popisy kulinarne, i nie chodzi o to że chce być noszony tylko o to że jest na etapie turbo pelzania i ciągnie go do wszystkich szafek, szuflad i choinki. Ale bynajmniej podłogę mi froteruje:-) :)

reklama
Szafirek, jestem z Tobą myślami. Leż, odpoczywaj i staraj się nie frustrować a maluch posłucha mamusi i jeszcze na pewno posiedzi te kilka tygodni :)

Nagini, gratuluję wizyty i widoku Małego Człowieka :)

Co do zębów, to ja sobie zrobiłam wszystkie przed staraniami i potem pójdę już w ciąży, podobno najlepiej w 4 i 7 miesiącu o ile dobrze pamiętam :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry