reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Ja chyba z 6 zjadłam w tłusty [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Ja mam wolne od 5go lutego, więc będzie czas żeby spróbować samej ogarnąć jakieś pączki :D

reklama
No tak masz rację. Na szczęście u mnie w rodzinie wszystkie jechały na butelkach. Więc presji nie czuję. Ale stwierdzam, że te moje myśli nie są okej:D:D Jak wyjdzie zobaczymy:):) Grunt żebym urodziła zdrowe dziecko. A jak potoczy się karmienie, to dla mnie drugorzędna sprawa.
I niestety będę z tym sama... mąż zmiany ma w pracy, i nigdy nie na rano, więc wieczorami i w nocy jestem przeważnie sama. A na dodatek ruszamy z domem, i będziemy robić swoimi siłami co damy radę. Więc męża już mi trochę szkoda, bo ja będę mieć dziecko na głowie i połóg. A on mnie, dziecko, pracę i budowę. Chyba go jeszcze kocham po tylu latach że się tak martwię o niego a nie o siebie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

...to może ty podświadomie tak masz, bo martwisz się tymi wszystkimi rzeczami... daj sobie szansę, a jak Ci nie będzie pasowało, to nie :) Nie wynajmuj mamki :-D:-D:-D BTW- czy taki fach w ogóle jeszcze istnieje??:confused:

@ookatkaoo1993, @nagini84, wy po prostu macie inne gadżety do kupowania i ogarniania, wyżywacie się w sklepach meblowo-budowlanych a my w dziecięcych ;) :D

@peszek, apropos, fajne zakupki :)

Ola, ale podobaly Ci się te wozki, czy też te kosze mają takie jak Holland?
Dobrze, ze się rozklejasz tylko przy mężu... Ja non stop płaczę. Przed wczoraj płakałam w przedszkolu, bo wychowawczyni mojego Adasia mi powiedziała, że ten gryzie dzieci, no to ja w ryk. Później mnie przepraszała, a mi było tak strasznie głupio ;)

O matko :D wyobrażam sobie jak ta babka się przestraszyła że aż tak się przejęłaś ;)

Ja popłakałam się przy M. ostatnio raz. Ale tak na maxa, nie o jakąś pierdołę tylko o jego komentarz (dodam tylko że gadamy po angielsku więc czasami w kwestii nazywania uczuć są mega nieporozumienia, bo M. nie jest zbyt precyzyjny w dobieraniu angielskich słów). Normalnie dostałam jakichś spazmów i nie mogłam złapać oddechu, aż się przestraszyłam, pierwszy raz tak miałam. Niemniej zmierzam do tego, ze jak wczoraj kolega coś wspomniał, że dziewczyna się popłakała, to M. kiwał głową z takim zrozumieniem, jakbym CODZIENNIE płakała po 5 razy! Myślałam że mu krzywdę zrobię :crazy:

O ile do zapłodnienia doszło w dzień urodzin :p Bo zazwyczaj plemniki potrzebują czasu żeby dotrzeć do jajeczka.

Myślę że można tak założyć żeby było bardziej romantycznie :)

Czlowiek sie oczytal ze kobieta w 2 trymestrze kwitnie ma energie ... yhyyy jasne na pewno nie ja:/
Bo w 2 trymestrze mamy energie tylko jeśli spojrzy się calosciowo na ciążę [emoji16] porówna z pierwszym i trzecim [emoji16] w pierwszym mdłości, wizyty w toalecie, zapachy, senność... W drugiej są bóle brzucha, zadyszki i senność [emoji16] a w trzeciej to jeszcze się przekonamy

f2w39n7303c24ozn.png

To może rozmowy niech odbywają się na bieżąco- nikomu to chyba nie przeszkadza bo i tak w większości zaglądamy tutaj, ale niech te, które wrzucają propozycje wózków, wklejają je też w wątek wózkowy, żeby potem można było sobie posprawdzać...? :)

My wózkiem zajmiemy się pewnie za 2 mce. Ale wiem już jakie chce łóżeczko- z taką ramką domu na górze :tak: można tam zamotać jakieś fajne lampki-kule, powiesić mobil czy co kto chce :)

reklama
Bo w 2 trymestrze mamy energie tylko jeśli spojrzy się calosciowo na ciążę [emoji16] porówna z pierwszym i trzecim [emoji16] w pierwszym mdłości, wizyty w toalecie, zapachy, senność... W drugiej są bóle brzucha, zadyszki i senność [emoji16] a w trzeciej to jeszcze się przekonamy

f2w39n7303c24ozn.png
Haha :D Ja pierwszy wspominam super, jedynie dokuczała mi senność, w drugim póki co też dokucza mi senność do tego czasem pobolewania brzucha i jeszcze zauważyłam, że zrobiłam się okropnie płaczliwa, ogólnie humor mam kijowy od kilku dni. Nic mnie nie cieszy, jakaś zmartwiona chodzę.

Do góry