reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

....@_agnieszka_, nadrobiłam! Mamy problem z serwerem w pracy, więc idealnie- czekając czytałam :D

Można iść na kursy dla dorosłych. Mój ex robił do ślubu właśnie razem ze swoim kumplem, który potem był naszym świadkiem i jest chrzestnym Frania, więc mu się przydało :)

Zgadzam się. Szczepię swojego synka, ale na pewno nie podchodzę do tego tematu bezkrytycznie ani też nie jestem 0-1-owa... uważam że zawsze trzeba zachować zdrowy rozsądek. I też chętnie wstrzymałabym się po prostu ze szczepionkami aż będzie więcej wiadomo o dzidziusiu. Podobno w tym szpitalu gdzie chcę rodzić można dać swój plan porodu i zaznaczyć preferencje odnośnie szczepienia... pójdę na rozmowę i się upewnię :)

O wow. To na pewno nieźle Cię "trzepnie" ten cukier :D

Mam tak samo- kawa, herbata bez cukru. A ze słodyczy lubię ciasta, ciastka, wafelki, ale czekolada jako taka mnie nie kręci w ogóle... za to żelki.... żelki kocham....!

Ja też tak samo. Jeśli coś mi się nie dopina to w biuście... spodnie, spódnice na razie "normalne" :)

Nieeee no wielki..... :o ;) [emoji14]

hahahahah właśnie! To nie jest brzuch tylko SPA dziedzica :D

....a wiosenna to już spokojnie może być rozpięta plus szal i nie ma problemu :tak:

Ja Cię rozumiem! Wszystkie Cię rozumiemy...! Mi też wszystko ostatnio leci z rąk :dry:

Hahhaha ty to masz nieźle z tym płaczem :) Całe szczęście żeś sobie nić nie urżnęła przy otwieraniu :D

Ja z kolei w drugą stronę- sprzedawałam takie "wyprawki" po Franiu (teraz żaluję :D) najpierw na allegro jak był mały, a teraz mam układ z koleżanką z pracy- ma synka o rok młodszego, więc idealnie.

U mnie termin podobny 22-23 :) a na cellulit super są po prostu masaże....

U mnie podobnie: 163 i stopa 36/ 37. Moja mama ma stopę 35 :o

Pamiętaj że 8 mamy wizyty! Więc wp****y pączki PO ważeniu! :-D:-D:-D

Ja Cię nawet rozumiem, bo w TV oglądam wybrane 2-3 programy, ale za to leci u nas włoska TV non stop, mój M. bez TV nie mógłby żyć :) A ja osłuchuję się z językiem. Wieczorami tylko netfilx w sumie, no i młody ogląda bajki jak wraca ze szkoły- ale do tego TV nie jest niezbędny ;)
Ja jeszcze nic nie przytyłam od początku ciąży choć już 16tc więc jak mi przez paczki pokaże pół kg więcej to się nic nie stanie haha

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
W pierwszej ciąży ruchy czuję się zwykle później, możesz musieć czekać do 20, a nawet do 22 tygodnia, więc - cierpliwości.. ;)
Te czujące ruchy to w zdecydowanej większości kolejne ciążę, czujace ruchy w pierwszej ciąży (inaczej - pierwszej tak zaawansowanej ciąży) to pojedyncze jednostki...

0d1yrjjgtd95fou3.png
Ojej tyle czekania a ja juz bym chciala [emoji13][emoji13]

0d1ysek2ashcgepe.png

Hej witam.

Ja dzisiaj dostałam takiego powera że od rana sprzątam wszystko. Wiem że to bezsensu bo wieczorem j tak będzie pełno kurzu ale już nie mogłam patrzeć.

Mój młody dziś został w domu bo wstał zasmarkany;/

16udqqmzgjmhetdf.png

Dopiero pierwsza dlatego panikuje [emoji4]

0d1ysek2ashcgepe.png
Spokojnie, jeszcze masz czas na ruchy, ja w pierwszej czułam dopiero po 20 tyg i teraz trzecia ciąża i też jeszcze nic nie czuję a dziś mam 16+1. W drugiej czułam dużo wcześniej, ale wtedy łożysko miałam w innym miejscu

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom

Hej witam.

Ja dzisiaj dostałam takiego powera że od rana sprzątam wszystko. Wiem że to bezsensu bo wieczorem j tak będzie pełno kurzu ale już nie mogłam patrzeć.

Mój młody dziś został w domu bo wstał zasmarkany;/

16udqqmzgjmhetdf.png

...moja Pani która sprząta wyjechała na jakiś urlop na ukrainę i się nie odzywa... a we czwartek przylatuje do nas na tydzień kuzynka M... liczyłam że będę miała gruntownie sprzątnięte, ale widzę że chyba sama będę musiała... :( plus zmiana pościeli w całym domu itp... :( Eh.

Ja w sumie też cały czas na lekkim minusie w stosunku do poczęcia, ALE wiem że to może pójść potem lawinowo ;)
Ja się ważę co 4 dni około czasem co tydzień żeby sprawdzić czy nie jem za dużo [emoji16] gdyby pokazało, że nagle przytyłam dwa kg to bym do minimum ograniczyła jedzenie słodyczy [emoji39] a zdarza mi się ostatnio coś małego codziennie :) ale żeby nie było, że jem tylko to co niezdrowe to na śniadanko zrobiłam twaróg półtłusty z rzodkiewka i szczypiorkiem [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
No to tak optymalnie moim zdaniem :) Ostatnio przytyłam 10.5 dokładnie i w sumie wszystko mi zeszło po porodzie, ale np. biodra miałam ciut szersze kilka m-cy, nie przez wagę, ale przez powiększoną macicę
Wszystko chyba zalezy od wagi wyjściowej. Ja mam lekka nadwage mimo ze nie widac wiec duzo nie powinnam przytyć za to szczuple osoby z tegp co slyszalam sa bardziej narazone na duza ilosc kg

0d1ysek2ashcgepe.png

Do góry