reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Jak się biega od iluś lat, robi wybiegania po 25km, biegi ciągle o wyższej intensywności, biega po górach itd, to kilka km truchtu to naprawdę relaks ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Tak dlatego sprawdzilam w google wczoraj i tak pisze jak ty piszesz
Trucht to ja tez mam caly dzien prawie [emoji23]

reklama
Spokojnie, jeszcze masz czas na ruchy, ja w pierwszej czułam dopiero po 20 tyg i teraz trzecia ciąża i też jeszcze nic nie czuję a dziś mam 16+1. W drugiej czułam dużo wcześniej, ale wtedy łożysko miałam w innym miejscu

Napisane na SM-G318H w aplikacji Forum BabyBoom
A najlepiej czuć ruchy gdy łożysko jest gdzie? Ja mam z lewej strony macicy i jeszcze nie czuję, ale to pierwsza ciąża

f2w39n7303c24ozn.png

Ja się ważę co 4 dni około czasem co tydzień żeby sprawdzić czy nie jem za dużo [emoji16] gdyby pokazało, że nagle przytyłam dwa kg to bym do minimum ograniczyła jedzenie słodyczy [emoji39] a zdarza mi się ostatnio coś małego codziennie :) ale żeby nie było, że jem tylko to co niezdrowe to na śniadanko zrobiłam twaróg półtłusty z rzodkiewka i szczypiorkiem [emoji16]

f2w39n7303c24ozn.png
Ja od kilku dni mam napad słodkiego. Wczoraj wpadla paczka holenderskich dzien wczesniej czekolada i baton... Też musze ograniczyć

0d1ysek2ashcgepe.png

Ja biegam aktualnie Max 2 razy w tygodniu po około 30min raczej nie dłużej, czasem krócej wszystko zależy jak sie czuje. I powoli sobie tak truchtam :-) :)
Brzuszek juz nie taki płaski, moja aktywność sie dużo zmniejszyła to od razu tu i ówdzie sie podkładalo i powoli brzuszek rośnie ;)

Aaaaaa to ok myslalam se ze biegi ;)) to chyba wiecej mam riboty latania za moja cora mala niz niektore z was [emoji1][emoji1]moga odpoczywac[emoji4]
Teraz odpoczynek moja spi uff

Nie, sprzętu ogólnie trochę mamy ;)
Ale już dawno podjęliśmy decyzję, że nie będziemy oglądać serialowo - reklamowej papki, którą serwują stacje tv, mam awersję na wszelakie "popularne programy", i nie będziemy czegokolwiek dostosowywać do tego, że np "leci fajny film", itd.
Oczywiście, bywają sensowne programy, ale wtedy zwykle trzeba się dostosować czasowo... A już w ogóle najgorsze co jest dla mnie, to coś, co widzę u większości znajomych, rodziny itd., tj włączanie tv "żeby coś leciało" i wtedy to już w ogóle jest...
Jeśli chcemy coś zobaczyć, to oglądamy coś konkretnego - film, program, itd - mamy duży monitor i vod na laptopie, (szwagier ma projektor podłączany do komputera do oglądania filmów), ale wtedy to jest coś konkretnego oglądane kiedy chcę i bez reklam ;)
A na bieżąco, w ciągu dnia, zazwyczaj słucham muzyki, ewentualnie czasem radio, które nie powoduje, że się "siada na chwilę rzucić okiem" itd [emoji6]
Ale za to jeszcze przed ciążą (w sensie przed chorobowym, pracując i robiąc wszystko) czytałam po kilkadziesiąt książek rocznie, zwykle książka na tydzien, czasem więcej, plus audiobooki na długich wybieganiach ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ahhhhaaaa nie no to ja ci powiem tez nie mam swego serialu od lat
Tv wieczor wuadomosci I wolimy z cora pobaraszkowac w lozku nagle21:00 i ten tv czasem wylancxamy
Za dnia nie wlancxam tv bo Nicole od raxu idzie blisko do ekranu a to zle

Myslalam ze wogole nie masz tv w domu ( eh zle zrozumienie w ciazy[emoji23])

A to spokojnie możesz poczuć dopiero kolo 18-20 tyg. Mi teraz powiedziała że poczuję pewnie gdzieś koło 16 ja już czuję, ale też jeszcze nie tak regularnie najbardziej jak się najem, chociaż dzisiaj od rana też się kręciło

U mnie pierwsza ciaza dopiero kolo 24 tc poczulam a w tej 17+0 ,kazda ciaza inna tez i kobietka

Troche sie martwie. Duzo z was już czuje ruchy dziecka nawet malutkie smyranie a ja nic!! I troche mnie to martwi bo juz cos powinnam poczuc. I sie zastanawiam czy wszystko w porzadku... Jednak miesieczny odstep miedzy wizytami jest zbyt duzy.

0d1ysek2ashcgepe.png
Spokojnie ja też nic nie czuję... Dziewczyny czują, ale wszędzie internet podaje, że dopiero w 18tc czują kobitki, które już w ciąży były a w 20 te , które nie więc jesteśmy be normie :)

f2w39n7303c24ozn.png

reklama
Ahhhhaaaa nie no to ja ci powiem tez nie mam swego serialu od lat
Tv wieczor wuadomosci I wolimy z cora pobaraszkowac w lozku nagle21:00 i ten tv czasem wylancxamy
Za dnia nie wlancxam tv bo Nicole od raxu idzie blisko do ekranu a to zle

Myslalam ze wogole nie masz tv w domu ( eh zle zrozumienie w ciazy[emoji23])
Laptop to nie tv ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry