reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Listopad 2007

Misia ja sie własnie denerwuje ze te nerwy moga wywołac przedwczesny porod :-(
wtedy to byłaby masakra.bo ja nie mam jeszcze pozwolenia na pobyt i wtedy porod kosztowałby nas ok.40 tys.NOK (ok.20 tys.zł :dull: )
dlatego moje nerwy sa podwójne.....boje sie o mieszkanie i o te moje pozwolenie :dull:
mam nadzieje ze Hania jeszcze miesiac posiedzi w brzuszku i mi numeru nie zrobi zadnego...

ale jednego dnia juz ryczałam ze chyba powinnam wrocic do kraju az to sie wszystko unormuje....ale to tez nie takie proste

no ale staram sie myslec optymistycznie :happy:
i duzo sie lenie :-p w chacie idealny porzadek nie panuje,obiad gotuje jak mam siły...oszczedzam sie na maxa by niczego nie sprowokowac.......

reklama
krecik to super ze wszystko ok z maluchem!
lilka nie denerwuj sie ,zobaczysz ze wszystko sie unormuje juz niedlugo z mieszkaniem:tak:potrzebujesz teraz spokoju i to normalne ze sie wqrzasz-w koncu my kobiety mamy potrzebe wicia gniazdka dla naszych maluchow a tu tak pod gorke, na pewno niedlugo wszystko sie ulozy, zycze ci tego z calego serca!:tak:
misia powiedz brzuszkowi zeby sie nie spinal;-)jeszcze nie pora;-)3maj sie kochana!

malinois widze ze pierwsze zakupy sie zaczely:blink: ale radocha co nie?:blink:

lilka spokojnie ja mieszkane znalazlam 30km od mojego miasta i jakos tez musze dac rade. 8km to nie tak duzo jeszcze ;-) Moj mezus codziennie bedzie dojezdzal do pracy 60 km w sumie w dwie strony wiec looz. W miescie za te cene mieszkania bym nie dostala jak tu dostalam.... bedzie dobrze :crazy:

a ja po wzycie u debetyka.... wszystko w normie oby tak dalej :tak::-D

kathhe roznie mam, zalezy co zjem a jem juz prawie to co zwykle... malo stosuje se do diety :zawstydzona/y: coraz wiecej sobie pozwalam... ale na obiadki jem tylko miesko gotowane i duzo warzyw.... no ale w pozostala czesc dnia to jem na co mam ochote akurat ;-) i jest dobrze
na czczo mam mniejwiecej 70-90 to zalezy
po sniadanku 90- 120
po obiedzie zawsze ponad 100 - 130 max
kolacyjce ok 110

dzis jadlam sniadanko i mialam 90 po godzine.... polazlam do debetyka jakos 3 godziny po sniadanku i tam mi doktorowa sprawdzila i mialam tylko 59! szok! Ale ogolnie ponoc mam wyniki w normie :-)

ja właśnie wróciłam od ginki, na szczęscie wszystko pozamykane, ale okazało się że moje dziecko ma tuż nad wchodem łapkę i możliwe że to powodowało te bóle szyjki :-)
mam dawkę 6x1 fenoterolu i isoptin osłonowo dalej.
Mam się trzymać, za 2 tyg kontrola :tak:

właśnie pracuję nad listą naszych maluszków listopadowych ;-)

porod kosztowałby nas ok.40 tys.NOK (ok.20 tys.zł :dull: )

Matko święta ile kasy......Jestem w szoku.Kochanie na pewno urodzić o czasie
tylko sie nie stresuj,oszczędzaj jak tylko możesz,na pewno bedzie wszytsko dobrze.:-)
:crazy: ..........nudze sieeeeee

Larvunia to chyba najbardziej znudzona mama listopadowa,pamiętaj ze taka jaka mama w ciązy takie bedzie dziecko.:-)

Ja kochane wróciłam od lekarza juz rano,ale pozniej po towar urzedowy sprawy i inne pochodne.
A wiec serduszko dzidzi bije mocno i bardzo ładnie,waga 58,2 wiec poszło mi znowu w góre hehe.Lekarz mnie nie badał co mnie zdziwiło na tym etapie ciązy.
Niestety nadal mam bakterie w moczu,pozniej napisze jakie,ale generalnie przepisał mi bardzo silny antybiotyk o nazwie Amoksiklav i narazie nie biore ani sztuki poczekam do jutra,bo ide do szpitala na echo serduszka płodu i skonsultuje to z lekarzem bo mnie zaczyan wkurzac ten lekarz,jest wogole do dupy.
Jestem w 34 tyg ciazy a on mi ostatnie usg zrobił w 20tyg wiec smiech jak na moje nie wiem nawet ile moja dzidzia wazy a tak bardzo chcialabym wiedziec i jutro chyba sie zapisze prywatnie na wizyte.
Dzwoniłam dzis do Pati
Ma sie świetnie,równiez po badanich z małym wszystko gra,mówił doktor ze ma duze usta chłopak hehe,kazała was pozdrowić i ucałować,poniewaz ona nie wie kiedy podłączą jej internet bo cos szfankuje u niej ostatnio.

reklama
Women, Misia, Krecik i inne mamcie dobrze że po wizytach u was ok:-) oby tak dalej:-)
ja jutro rano śmigam na badanka siusiu i krew...ojejku znowu....:-) ale oc się nei robi dla maluszka:-)

Lilka nie wolno sie stresować kurcze no...bo maluszek sie zdenerwuje...
Ja dzis miałam sptrasznie pracowity dzień ale neistety musiałam ...:-( prawie 9 godzin na kompie ...;-( aż poporsiłam meżusia zeby mi kropelki kupił do oczu..

ale na szczescie z prawie wszystkim się odrobiłam ..:-) serwery nam zaczęły nawalać i wszystko rpzestało działac:-) maile, allegro, sklep o rajku ile roboty:-) ale juz jest ok i mam nadzieje że jutro odpoczne:-)

poza tym własnie dziś przyszedł nam telewizorek i mężuś się cieszy jak dziecko:-) bawi ogląda przekłada:-) a niech sie cieszy:-) ja tylko stwierdziłąm że za duży i tyle mnie nie ciesza takei zabawki mi wystarczy komp:-)

przepraszam ze nie jestem w stanie odpisac każdej z was z osobna:-( bardzo bardzo przepraszam:-( ale juz dzis nie mam sily...:-(
ale za to CAŁUJĘ WSZYSTKIE MAMCIE I BRZUSZKI;-)

kolorowych snów:-)

Do góry