reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
7 lat ma moja córka. Wiecie jak teraz jest, siostrzenica pewnie wgapiona w telefon i świata nie widzi, a corce pewnie jakieś bajki włączyła. Poki co dzwonilam i jest ok.
A wiem, że kiedyś były "inne czasy" itd, ale mając 7 lat sami wracaliśmy ze szkoły, a część miała pracujących rodziców, więc sami wracali, i radzili sobie przez kilka godzin... Będzie dobrze, nie martw się [emoji106]

0d1yrjjgtd95fou3.png

Ja też dziś będę zamiawiać szlafroki i koszule bo u mnie też nie wiadomo kiedy mnie położą.... My teraz spodziewamy się pierwszego dziecka i jest to chłopiec, któremu mam nadzieję zmajstrujemy potem siostrzyczkę :)
Torbę dla siebie do szpitala mam spakowaną od prawie miesiąca... Jak ogarnęłam się i wyprałam po poprzednim pobycie...
Poza tym - jak biorę parasol "bo może będzie padać" to nigdy nie pada, więc wyszłam z założenia, że jak będę miała torbę spakowaną "bo może trafię do szpitala", to tam nie trafię... [emoji15]

0d1yrjjgtd95fou3.png

hej :)
wczoraj byliśmy wybierać płytki do łazienki i chyba mamy [emoji14] Jutro w końcu wizyta, o tej porze będę siedzieć w poczekalni.
Kurcze wczoraj tak siedziałam i myślałam i wywnioskowałam, że kompletnie nie wiem jak wyprawkę kompletować, co kupić, co z czym łączyć i w ogóle :(
To zapraszam do wątku wyprawkowego, tam są różne listy wyprawkowe ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dzien dobry :)
Witam sie z Wami z korytarza szpitalnego, z korytarza przed gabineten lekarskim :D
Oddałam probke na badanie,a teraz musze wziac skierowanie do larungologa. :) a zaraz zwymiotuje, bo nie wzielam sobie nic do zjedzenia :(

Chodzilo mi o watek z terminami porodow. :D ale dziekii [emoji14]

Strasznie porozrzucane te wiadomosci sa po watkach. I dlatego tak ich duzo, mozna bylo nasz wiek+nasze imiona dodac do naszych terminow porodow. Bylo by wszystko w jednym :) itp. A jest miejsce w ktorym moge to znalezc wszystko w jednym miejscu? Czy musze pamietac nazwe i tak szukac ?
Nie są porozrzucane ;)
Wyobraź sobie znalezienie w tym wątku, że ktoś jakiś czas temu podawał przepis na ciasto, albo link do ślicznego ubranka ma ali... [emoji23]
Przepisy są kopiowane, w wątku zakupowym są linki, bez konieczności przeszukiwania 100 stron itd ;)
Imiona to takie luźne dyskusje, jakie imiona nam się podobają, więc jak ktoś nie ma natchnienia, to może sobie poczytać itd.
I giełda też będzie tematyczna, bo tam jak ktoś napisze, że ma do sprzedania np różowy komplecik rozmiar 50, to za tydzień nadal będzie to do odszukania ;) oczywiście tu też można napisać, żeby zainteresować "potencjalne kupujące", ale tutaj następnego dnia nie będzie po tym śladu ;)

Ale wrzucę to do pierwszego postu, żeby można było odszukać, jak ktoś woli linki niż przez forum ->...
(nie jestem autorką pierwszego postu, ale mogę to zrobić, a Cinka nie pojawiła się na forum od listopada....)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dziękuję za odpowiedź i nas to ciężko będzie wybrać wózek mieszkam na wsi i drogi to dziura na dziurze dziura przykryta..... Witam srodowo.... co do ruchów to ja poczułam już w 12 tygodniu ale dzidzia mocno z prawej strony zależy jak się ulozycie

3jgxskjo51j6485i.png

No właśnie to dziwne i raczej mało możliwe ale ta Pani która to pisała jest pewna tego :-D albo że czuła ruchy jak docisnela ręką brzuch juz w 12 tygodniu :-D
A już myślałam że to ja może jakaś dziwna jestem :-D
Pytałam się o to wczoraj mojego ginekologa bo też mnie zadziwiają takie historie i on stwierdził że te Panie to w głowie czują a nie prawdziwe ruchy :D Czyli to nie jest możliwe :)

reklama
Ze mnie taka panikara jest ;) jeszcze 3 babki i ja! :)
Też taka jestem, ale od dłuższego czasu pracuję nad sobą, żeby nie zwariować i nie uprzykrzać życia dziecku. Moja ś.p. mama była panikarą i gdyby żyła wątpię, że kiedykolwiek byłabym na dyskotece, już nie wspomnę, że raczej nie byłabym z moim mężem bo by mnie w życiu nie puściła za granicę z facetem, którego ledwo znam, a taki był początek naszego związku. Naprawdę było mi ciężko jak koleżanki mogły różne rzeczy a ja nie bo mama wiecznie się o mnie bała.

p19uqqmzxqi22hcj.png

Do góry