reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

reklama
Przy corce zaczelam kupowac grubo po 25 tc dopiero ;)) zdazylam ufff hih
Teraz postanowilam wszyagjo juz miec gotowe bo z silami sadze za dwa msce bedzie ciezko

Wogole zaczynam myslenia na temat macierzynstwa;)) corka 15 mscy w czerwcu nie bedzie spac za dnia a synek w noc karmienia kiedy ja odpoczne, chyba bedzue ciezko[emoji848][emoji16]
Też się nad tym zastanawiam... Może Ci się trafi promocyjny egzemplarz, który Będzie dobrze spał od urodzenia... Ja pewnie za najwcześniej 2 lata się wyspie.

Pogadałam z nim jeszcze o tym i powiedział, że zdazalo mu się na boso przez okno wyjść na ogród, sikać na płot sasiada lub kwiaty i wracać spać po czyn budzil się z czarnymi od ziemi stopami i czarna pościelą [emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png
O matko dobrze, ze wysoko nie miał, ze tak mogl wyjść

Pogadałam z nim jeszcze o tym i powiedział, że zdazalo mu się na boso przez okno wyjść na ogród, sikać na płot sasiada lub kwiaty i wracać spać po czyn budzil się z czarnymi od ziemi stopami i czarna pościelą [emoji39]

f2w39n7303c24ozn.png
Ja skakałam do basenu(na podwórku stał takie ogromny basen a ja sie przebudziłam i tam chciałam skakać) Ł dorwał mnie w ostatnie chwili, 2 razy obudziłam sie w piżamie na klatce schodowej przy tablicy ogłoszeń, w tym raz obudziłam się na klatce schodowej bloku obok. Jak już byłam w ciąży, byłam sama w domu zrobiłam sobie drzemkę i obudziłam sie w momencie gdy wrzeszczałam, przez uchylone drzwi do mieszkania. Wiadomo na korytarzu wszystko się niesie ale chyba wszyscy byli w pracy :D

Jak myślicie kawa rozpuszczalna z mlekiem (nie lubię innej) pomoże mi trochę? Albo się zależałam bo nie mam takich zaleceń wszystko jest okej a ja cały czas leżę 'w razie co' nie no ja nie wiem jak ja dotrwam do końca :D

Ja dzisiaj mialmi 80 na 60 ale puls pelna wariacja 132☺️

Niziutkie... Za to puls... Biegasz czy co?
Ja mierzylam tez .. 130/80 puls 75. Ja zawsze mam lekko podwyzszone cisnienie w ciazy. Ogolnie jestem z tych normalnych :laugh2: cisnieniowcow.

Wlasnie zrobilam pulpety w sosie koperkowym , ziemniaczki i gotowana marchewke,a za godzine do pracy... :no2:

Niziutkie... Za to puls... Biegasz czy co?
Ja mierzylam tez .. 130/80 puls 75. Ja zawsze mam lekko podwyzszone cisnienie w ciazy. Ogolnie jestem z tych normalnych :laugh2: cisnieniowcow.

Wlasnie zrobilam pulpety w sosie koperkowym , ziemniaczki i gotowana marchewke,a za godzine do pracy... :no2:
No za dzieciakami od rana☺️ chociaż też to jeszcze ciężko bieganiem nazwać ☺️

Mnie też ostatnio ciągle głowa boli...czasem tylko z jednej strony :( chyba takie uroki ciąży..
Pisałyście co niektóre o ruchach w 10 tc (dziecko ma wtedy z 2,5cm..) , w 12 czy 14tc. Ja myślę, nawet jestem pewna,że to niemożliwe. :) ja od 13tc mam codziennie szalone ruchy jelit i nigdy wcześniej (tzn. Przed ciąża) nie czułam czegoś podobnego, czasem coś jeździło,ale nigdy w taki sposób, teraz to takie jakby mrowienia, puknięcia, smyranie, ale wiem,że to nie dzidziuś (choć baaardzo bym już chciała) , bo czasem czuje to koło pępka,innym razem aż na wzgórku, a tam dzidzi nie ma :D na grupie na fejsie jedna dziewczyna pisała,że dziecko ją kopie w 16czy 17tc po żebrach...no cóż :D
Ja też jeszcze nie kupuje nic,bo się po prostu boję :(
Moja szyjka ostatnio na ip miała 5,5cm (!), mój gin wcześniej też mówił,że jak u żyrafy :p ale mam łożysko przodujące póki co i krwiaka. W piątek wizyta,mam nadzieję,że krwiak się wreszcie wchłania,Niunia zdrowo rośnie i łożysko poszlo do góry..i tak już się przyzwyczaiłam do myśli,że to Córeczka, trochę mam obawy,że się nagle płeć zmieni i byłoby mi..dziwnie :D
Któraś też nie może sobie poradzić z grzybicą? Brałam już pimafucin i gyno pevaryl i dalej dokucza :(
Czy wszystkie wstajecie w nocy na siusiu? Ja od początku ciąży czesto chodzę w dzień,ale całą noc prześpie bez pobudek. To normalne? :D
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj!

reklama
Spoko, ja jeszcze nie mam nic, nawet jednego małego śpioszka i coś mi się nie spieszy. Nie wiem czemu ale dla mnie w 15 czy 17 tygodniu kupować już wszystko to przegięcie. Do rozwiązania jeszcze pół roku, mnie by było szkoda kisić tyle czasu rzeczy w domu chociażby ze względu na niepotrzebnie tracenie gwarancji. No ale każdy robi jak uważa :)

Tak? Mnie by stresowało z kolei kupowanie wszystkiego na raz, po pierwsze w w kwestii kumulacji wydatków, po drugie dlatego że nie wiem jak się będę czuła... oraz czy np. (oby nie!) nie trafię do szpitala wcześniej... któraś pisała, ze teściowa kupowała rzeczy a mąż wybrał paskundy wózek :D to spełnienie moich koszmarów :D

Uuuu to nie dobrze.... Ale uprzedzałą jakoś ze się jej przedłuży czy coś?

Nieeee.... :( ale często jak tam ludzie jeżdżą to potem mają problem z odnowieniem wizy :/

f2w39n7303c24ozn.png

O fak. Jednak dzieci to potrafią przygotować rodzicom niezłe atrakcje :D

Ja skakałam do basenu(na podwórku stał takie ogromny basen a ja sie przebudziłam i tam chciałam skakać) Ł dorwał mnie w ostatnie chwili, 2 razy obudziłam sie w piżamie na klatce schodowej przy tablicy ogłoszeń, w tym raz obudziłam się na klatce schodowej bloku obok. Jak już byłam w ciąży, byłam sama w domu zrobiłam sobie drzemkę i obudziłam sie w momencie gdy wrzeszczałam, przez uchylone drzwi do mieszkania. Wiadomo na korytarzu wszystko się niesie ale chyba wszyscy byli w pracy :D

Jola, po Twoich opowieściach zawsze po prostu opada mi szczęka :D :D :D

Do góry