reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

Szkoda, że musiała lecieć :(
Przynajmniej miałaś towarzystwo i wsparcie kogoś bliskiego na miejscu, nie mówiąc już o realnej pomocy...

0d1yrjjgtd95fou3.png
No bardzo.. jednak zupełnie inaczej ten dzień wygląda jak ma człowiek się do kogo odezwać, no ale nic się nieporadzi ma pracę, z babcią nieciekawie także tam też jest potrzebna a ja muszę jakos dac rade[emoji4]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Współczuję przeżyć, wcale się nie dziwię, że się zestresowałaś. A kiedy masz następną wizytę? Kupiliście chociaż coś na giełdzie?
O kurczę wierzę , że się wystraszylas, ale myślę , że Hania dała znać tym kopniaczkiem , że u niej wszystko oki [emoji4]

Współczuję przeżyć, wcale się nie dziwię, że się zestresowałaś. A kiedy masz następną wizytę? Kupiliście chociaż coś na giełdzie?
Wizyta za tydzień...

A co do giełdy - chcieliśmy tak naprawdę tylko jeansy dla O kupić, od lat kupuje na tym samym stoisku, przyzwoite jakościowo, w dobrej cenie, itd, ale zamknięte mieli...
Ale za tydzień mam nadzieję, że się uda - będzie zdecydowanie cieplej, a i będziemy wcześniej, bo potem na 9 chcemy do Ikei - może tak wcześnie rano nie będzie tyle ludzi ;)
Chyba, że się zmusimy do jazdy bardziej w południe - mama też chce jechać, ale ona na dużo dłużej niż nasza cierpliwość - pojedzie rano, a my ją po południu odbierzemy...
Więc może rano tylko giełda, potem na chwilę do babci, a potem do Ikei... Ech, będziemy kombinować ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

No bardzo.. jednak zupełnie inaczej ten dzień wygląda jak ma człowiek się do kogo odezwać, no ale nic się nieporadzi ma pracę, z babcią nieciekawie także tam też jest potrzebna a ja muszę jakos dac rade[emoji4]

Doskonale Cię rozumiem... Przez parę dni O był dłużej w domu, bo nie jechał na budowę, a tak, to wychodzi przed 6 a wraca 21-22... :( A ja cały dzień sama...
Co prawda mogę już robić nieco więcej od Ciebie, bo mogę szyć itd, ale i tak... :(

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wizyta za tydzień...

A co do giełdy - chcieliśmy tak naprawdę tylko jeansy dla O kupić, od lat kupuje na tym samym stoisku, przyzwoite jakościowo, w dobrej cenie, itd, ale zamknięte mieli...
Ale za tydzień mam nadzieję, że się uda - będzie zdecydowanie cieplej, a i będziemy wcześniej, bo potem na 9 chcemy do Ikei - może tak wcześnie rano nie będzie tyle ludzi ;)
Chyba, że się zmusimy do jazdy bardziej w południe - mama też chce jechać, ale ona na dużo dłużej niż nasza cierpliwość - pojedzie rano, a my ją po południu odbierzemy...
Więc może rano tylko giełda, potem na chwilę do babci, a potem do Ikei... Ech, będziemy kombinować ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png
Super, zazdroszczę zakupów i Ikei, mój ulubiony sklep z meblami itp :)

Dzien dobry w ten zimny poranek.
Wczoraj cały dzień spędziliśmy u moich rodziców. Lezalam na kanapie i mialam lenia. Spojenie dokucza bardzo więc w sumie niewiele.mogę zrobić.
Temat krwi pepowinowej: nasza córka miała pobraną i przechowujemy i u synka też mamy taki zamiar. Tak samo ze.szczepieniami: szczepie na.wszystko. miałam w rodzinie przypadek kiedy nieszczepione dziecko przyniosło krztusiec niemowlakowi. Maluch o mało nie pożegnał.się z życiem.
Zamierzam dziś może ogarnąć się troszkę w domu bo Kongo tu mam. No i muszę z naszym kotem-smarkiem do weta pojechać bo mu się znowu stan pogorszyl. Boję się że to ten moment że podejmiemy decyzję o uspieniu.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

O kurczę wierzę , że się wystraszylas, ale myślę , że Hania dała znać tym kopniaczkiem , że u niej wszystko oki [emoji4]

Też tak myślę... Szaleje normalnie, nic nie boli itd.
Gdyby coś bolało, albo mnie zaniepokoiło, to byłby od razu szpital, ale leżeć mogę też w domu (a jednak sporo leżę...), przynajmniej mam koty koło siebie i normalne jedzenie (szpitalne dla mnie to masakra, jakby nie O, to bym z głodu umarła...)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Dokładnie dlatego kocham namioty ;)
Jak jeździliśmy po Bałkanach, to mieliśmy 2 - jeden taki malutki, 2 osobowy, który są się rozłożyć w ciągu dosłownie chwili, jak nie było czasu, noc nas przypadkiem zastała, itd, i taki duży, z dwoma sypialniami, jak spalismy gdzieś, gdzie były gorsze warunki termiczne, itd (np w górach w Rumunii, tam chodziły bezpanskie psy, i w nocy było bardzo zimno - jedna sypialnia była zamontowana, a w miejscu drugiej były bagaże, żeby można było bez wychodzenia z namiotu się przebrać, umyć, tylko kuchenka była zaraz przed wejściem - jednak benzyna w namiocie to byłoby przegięcie ;))

0d1yrjjgtd95fou3.png
My kiedyś bez dziecka jeździliśmy z takim malym, zwłaszcza jak trzeba było samolotem lecieć. Teraz mamy duży na wypasie. Jak pada do siedzimy w przedsionku wygodnie na krzesłach przy stoliku. Minus taki, że raczej już nie śpimy co noc gdzie indziej tylko zmieniamy maksymalnie 2 razy miejsce pobytu, bo rozkładanie i składanie tego trochę trwa. Smutno mi trochę, że w te wakacje nie pojadę pod namiot nawet nad mój ukochany Balaton :( Ale za rok sobie odbijemy [emoji16]. Już z myślą o tym kupiliśmy dużą skarbonkę i wrzucamy do niej co chwilę coś. Nawet młody jak dostanie 5 czy 10 zł to woli tam wrzucić niż zachować dla siebie :D Więc wakacje 2019 będą na wypasie :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Super, zazdroszczę zakupów i Ikei, mój ulubiony sklep z meblami itp :)
W końcu muszę się za to wziąć ;)
Do Ikei mam już długą listę, z miejscami na regale itd, żeby sprawniej poszło ;)
Dla mnie ma jedną wadę - za dużo ludzi, bo niestety nie możemy pojechać w tygodniu przed południem :(
Chyba, że w kwietniu, ale to skomplikowane logistycznie...

W sypialni poza komodą będą np regały kallax ;) i dywanik, itd ;)
Jak już skręcimy, to będą fotki ;)
I nadal muszę fotki wózka zrobić, ale bez O ciężko :(
Ta spacerówka jest dość ciężka, leży na gondoli, a ja mam zakaz podnoszenia... Więc może dzisiaj wieczorem albo jutro... Zrobię zdjęcia, potestuję trochę, a potem owiniemy stretchem i O zawiezie do domu - będzie czekało na przeprowadzkę ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Do góry