reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

No ponoc sa takie wyjatki. Jest to udreka. Oby Ci sie taki nie trafil! Moja to juz w domu spala jak tylko sie ja do fotelika wsadzilo[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Ohhh kochana [emoji7] [emoji7] [emoji7] [emoji7]

Napisane na SM-G950F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Jestem po wieczornym obchodzie. Dalej ta sama doktorka. Nie wiem czy ona się uwzięła na mnie. Pytala jak się czuje, czy dobrze. Ja, że tak i pokazuje odruchowo noge .Bo przecież z tym tu przyszłam leżeć. A ta mi odpowiada z automatu, żeby nie patrzeć na to bo bedzie tylko gorzej. :-( ;-(
Tak mi dopieprzyla tym, że same łzy mi poleciały. Normalnie dobiła mnie...
Wiem, że to nie jest koniec świata i da się żyć z żylakami i można usunąć ale nie rozumiem jej podejścia. Czy wszyscy mnie okłamują a ona jest szczera? Do bólu?

Kurcze, nie pisalas chyba, co? Przykro mi[emoji20] A znasz przyczyne tych strat? Bo to jednak nie jedna. Moja strana byla 5/6tc, czyli podobnie.
Najwazniejsze, ze tym razem sie udalo i jestesmy juz na takim etapie, a dzieciaczki rosna zdrowo[emoji3]

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Chyba nie pisałam... [emoji15]
Po drugiej robiłam badania, i jest podejrzenie, że to z powodu niedoczynności tarczycy, bo leczę się od lat, a wtedy tsh skoczyło mi z ok 1,5 dwa miesiące wcześniej do 3 zaraz po.... Ale poza tym niby wszystko w porządku...
Dlatego tak bardzo się bałam tych pierwszych tygodni, i zarejestrowałam się tutaj już później... [emoji15]
Na szczęście teraz już jest ok, pomijając nadżerkę itd, ale do endokrynologa chodzę co 4 tygodnie, w sumie jak się dowiedziałam o ciąży, to najpierw była od razu endo i zwiększenie dawki euthyroxu, a potem dopiero ginekolog.. Przed ciążą brałam euthyrox 75 (przed tamtą stratą 50), w ciąży od razu 100 i po paru miesiącach 125 z rozważaniem, czy jeszcze nie zwiększyć.. W sumie tsh itd. robię częściej niż jakiekolwiek inne badania w ciąży [emoji23] (no dobra, morfologię też robię, ale nie jest tak często zlecana przez gina, tylko prywatnie robię jak już się kłuję..)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Wierze i wspolczuje. Ale jeszcze troszke Kochana!
A Wam sie uda przeprowadzic przed porodem?

0d1yskjotwwukvsu.png

mhsvvcqgf3fcp2hp.png

Aniołek[*] 8.08.2017
Innej opcji nie biorę w ogóle pod uwagę, nawet jakby miała być z czymś prowizorka... A część może być nie skończona, jak przedpokój na dole itd.

Tutaj absolutnie nie ma warunków... :(
Za dużo wysiłku by trzeba było włożyć i czasu poświęcić, parę mebli przestawić, parę dostawić, itd, to już prościej zrobić w razie czego prowizorkę tam, przynajmniej będzie gdzie się wygodnie wyspać, umyć, itd. ;)

0d1yrjjgtd95fou3.png

Jestem po wieczornym obchodzie. Dalej ta sama doktorka. Nie wiem czy ona się uwzięła na mnie. Pytala jak się czuje, czy dobrze. Ja, że tak i pokazuje odruchowo noge .Bo przecież z tym tu przyszłam leżeć. A ta mi odpowiada z automatu, żeby nie patrzeć na to bo bedzie tylko gorzej. :-( ;-(
Wiem, że to nie jest koniec świata i da się żyć z żylakami i można usunąć ale nie rozumiem jej podejścia. Czy wszyscy mnie okłamują a ona jest szczera? Do bólu?

Spokojnie, nie przejmuj się lekarką!
Ja te nie rozumiem jej podejścia :|

0d1yrjjgtd95fou3.png

Kobiecie brak taktu..straszna. Ale pamiętaj że w życiu zawsze wszystko wraca... także jeszcze ten jeden dzień jakoś przemecz i staraj się nie nieprzejmowac. Mogłaś jej zapytać jakie studia skończyła bo że od patrzenia na żylaki się nasilaja to jeszcze nieslyszalas[emoji35] [emoji35] [emoji35]

Ostatnia edycja:
Chyba juz wiem co mi dolega. Nietrzymanie moczu. Poszlam siusiu i pomimo iz przestalam sikac to wylecialo mi jeszcze pare kropelek ( a juz nie czulam,ze sikam),wiec podejrzewam,ze to wlasnie to.
Paski i tak kupilam w Pl ( niestety Maz wybral sie do apteki i oni szeroko oczy o co on pyta- Boziu co za zacofany kraj). Przydadza sie w razie paniki jak doleca.
Lekarz tydzien temu powiedzial mi,ze opuscil mi sie pecherz. Moze to ma jakis zwiazek z tym.
Bede sie obserwowac.
Veraska - nie znosze lekarzy bez empatii,ale wiekszosc takich jest. Nie daj sie jej popsuc ci humoru. Glowa do gory

Kobiecie brak taktu..straszna. Ale pamiętaj że w życiu zawsze wszystko wraca... także jeszcze ten jeden dzień jakoś przemecz i staraj się nie nieprzejmowac. Mogłaś jej zapytać jakie studia skończyła bo że od patrzenia na żylaki się nasilaja to jeszcze nieslyszalas[emoji35] [emoji35] [emoji35]

Dziekuje za wsparcie :-* dobrze mówisz

reklama
Do góry