reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Otyłość w ciąży

11360194__DSC0363internet.png

<3
Jakie cudo :)

p19u9n73qmdi42sb.png

reklama
My zrobiliśmy sesję w grudniu czyli Młody miał 6 miesięcy, zdjęcia wyszły cudne. Te w stroju Mikołaja najpiękniejsze, będzie pamiątka . Dużo zdjęć mają razem z córką, w sumie mamy około 50 zdjęć wydrukowanych i mam je też w laptopie gdybyśmy chcieli wydrukować czy komuś wysłać. Będziemy się umawiali na kolejną sesję w czerwcu, blisko roczku.

Chameleo - bóle pachwin mnie jeszcze nie dopadły. Za to jak zbyt energicznie wstanę ze stołka to taki ból brzucha mnie przeszywa, że zginam się w pół [emoji33] teraz wstaję jak babcia, powolutku [emoji23]

Z tym cukrem jak Mimi pisze, raczej do diabetologa i w miarę możliwości postaraj się soki i owoce zlikwidować. Wbrew pozorom one mocno dźwigają cukry... :)

Kurde, wczoraj zasnąć nie mogłam, mały takie popisy robił w brzuchu [emoji33] to już teraz tak zawsze będzie i gorzej? [emoji23]

[emoji170] 21.08.2018 [emoji170]
8une3e3knh2uwklu.png
Zobaczysz później jak będzie miał ze 2 kg jak ci kopa da haha ;) teraz to takie przyjemne mizianie [emoji4]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Kasia wybacz milion pytań ale jestem ciekawa i trochę przerażona.. Jak długo byłaś w szpitalu? Bolało?
Ja karmie małego i jak pomyślę że będę musiała kilka dni spędzić w szpitalu to zalewają mnie łzy..

Dziewczyny nie pamiętam która z was stosowała poduszkę ortopedyczna żeby kształtować główkę malucha. Możecie polecić jakąś?
Antek póki co ma ładną główkę ale nie mogę zmusić go żeby leżał z główka prosto. Zawsze przekręca w prawo lub w lewo.

Colorado trzymam kciuki za połówkowe!

Mam komputer już w domu, wieczorem wrzucę zdjęcia
Jak na boki kładzie to właśnie dobrze.
Ja kupiłam poduszkę misia ale u nas się nie sprawdziła

To ja już wolę bloki i wszędzie psie kupy [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]Słodziak! Decydowaliście się na sesję noworodkową? :) Jak ją oceniasz?

My już po wizycie. Maluszek ma się dobrze, przebierał tak nogami, że lekarz nie mógł mu stópek sprawdzić [emoji1] tłuścioch ma już 350g, ciąża tylko 2 dni młodsza niż z OM [emoji4] na siatkach centylowych mieścimy się wszędzie idealnie w środku. Już widzę, że buźkę ma kochaną [emoji7]
Niestety zdjęć żadnych sensownych nie dostałam :)

Lekarz inny mnie badał, trochę profesjonalnie ponarzekał na "trudniejsze badanie ze względu na echogeniczność kiepską przez tkankę podskórną" [emoji23] ale dał radę [emoji6]

Ka, wrzucaj jakieś zdjęcie natury, żebyśmy śliniły się z zazdrości [emoji16]

8une3e3knh2uwklu.png
Super. Jeszcze trochę i pół kilo szczęścia będzie [emoji1]
Mysleliscie już o imieniu?

Zobaczysz później jak będzie miał ze 2 kg jak ci kopa da haha ;) teraz to takie przyjemne mizianie [emoji4]

Hihi no już właśnie się boję [emoji23]
Super. Jeszcze trochę i pół kilo szczęścia będzie [emoji1]
Mysleliscie już o imieniu?

Mamy kilka pomysłów, szukamy kompromisu [emoji16] mężowi się podoba Leonard, mi wydaje się za poważne. Rozważamy więc Leona albo Bruna [emoji4] mi jeszcze Jerzy i Miłosz się podobają, ale mężowi już nie, wiec skoro on jest w stanie zrezygnować z Leonarda, to ja z Jerzyka i Miłoszka też muszę [emoji16] tak więc konsultacje trwają. Jak nie zdecydujemy się ostatecznie, to może data urodzenia malucha nam pomoże, jak w znaku Lwa się wyrobi, to Leon :)

Jej, spać coś dziś nie mogłam. Od 2 w nocy do 6 pospałam. No i buszuję w internetach, zamówiłam sobie 3 pary leginsów ciążowych, które pewnie zachodzę na śmierć, jedne rajstopy ciążowe i jedne zwykłe jeszcze :)
Niedługo mamy komunię, któreś z nich mogą się przydać [emoji16]

8une3e3knh2uwklu.png

Szafirek chłopak będzie łamał serducha niewiast :) prześliczny!
@Colorado1989 to świetnie że na wizycie wszystko ok. Moja też tak rosła. Ale to. Właśnie od 20 - 24 tyg to mała przybrała prawie 500 g. Aż w szoku byłam, ciekawe ile teraz waży :) ale tak po 24 się zaczęły najpierw parę dni bólu krocza, a teraz pachwiny tak mi dają o sobie znać. Nie nakręcam się i tłumacze to sobie że wszystko się rozciąga ale podpytam.na wizycie co i jak. Oj tak że spaniem też już mam gorzej :D Ja już poczekam do wtorku i zobaczę co mi gin powie z tą krzywa :( normalnie się załamałam, a jak pomyślę o diabetologu i batalii o jakiś termin realny to aż mi słabo.

reklama
A co do imion sama zastanawiałam się nad Miłoszem jak nie znałam jeszcze płci :p Leoś też piękne i w ostatnim czasie właśnie mnie coś prześladuje to imię :D no nie jest lekko, trzeba jakiś kompromis obrać z drugą połówka :D

Do góry