reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipcowe mamy 2018

A elektrycznym co ile trzeba odciagac żeby pobudzić laktację ? Tylko jak jest potrzeba ? A nie ciezko ręcznym ? Nie bolała Cię ręką ? I dużo czasu to nie zajmowało ? Czytałam , że trzeba siedzieć 30/45 minut żeby butelkę odciągnąć
Klaudia nie o to chodzi. Zeby pobudzic laktacje trzeba odciagac mleko co 3 godziny po 15min z kazdej piersi. Nie wazne jakim laktatorem. Po prostu elektryczny podlaczasz i sie relaksujesz, a recznym musisz reka pracowac.
Przy tak czestym odciaganiu bylo mi ciezko, dlatego wypozyczalam elektryczny. Ale nigdy nie wiadomo czy zajdzie potrzeba pobudzania laktacji. A do sporadycznego odciagania wystarczy reczny.

reklama
:) oo, jak miło <3

Zaglądam od czasu do czasu, ale ciężko za wami nadążyć :D Ja mam teraz syndrom wicia gniazda, zaczynam panikować, że jeszcze tyle nie zrobione, tyle nie kupione. A mój Meir się ze mnie śmieje, bo on to ma zawsze tyyyle czasu.

Maleństwa już mają ponad kilogram, a ja przytyłam 10 :/
To super, ze wszystko dobrze u Was!

Hahah tez tak zrobiłam [emoji23] pierd.. nie robię nie będę na sile się męczyć a potem stresować leżę w lozku z Czesiem i Gustawem może wieczorem dostanę energii i coś jeszcze ogarnę miałam jechac komodę kupić ale tez olałam sprawę najwyżej kupię jak będę na l4 w maju do lipca mam nadzieje ze Łukasz zdąży ja skręcić [emoji23]

Tylko widok tego syfu mnie przeraża ale zadzwonię jutro do mojej pani sprzątaczki i powiem ze ma przyjść bo zginę bez niej [emoji23]
Oczywiście polez sobie z Twoimi dziećmi i pieprz to jeszcze się nasprzatasz w zyciu[emoji16]

Muszę, staram się jak mogę chociaż mam też spadki formy , ale wtedy sama się opier*** w głowie że przecież dużo kobiet ma jeszcze gorzej i dawaja radę im to i my z małym też damy [emoji123] Ciebie biedaczku tez nierozpieszczaja dolegliwości, ale pamiętaj musimy być silne[emoji123] [emoji123] [emoji123] [emoji123]
Właśnie ostatnio tak sobie narzekałam na to cisnienie i na tą wagę i potem gadałam z Nasza Martą i doszło do mnie jak duże mam szczęście. Staś rośnie, kopie, jest zdrowy. Czego mam chcieć więcej?

A twoj M tez pamieta i mysli o tamtej dzidzi? Bo moj chyba nie. Zawsze jak cos wspomne to mowi, ze po co mysle o tym i mam sie nie dolowac[emoji53]
Wiesz co, niektórzy ludzie na ciężkie przeżycia reagują wyparciem, jeszcze inni zaprzeczeniem a jeszcze ktoś pielęgnuje to w pamięci bo potrzebuje czasu aby sobie z tym poradzić

Nie wiem jak z innych firm, ale medela ma tak, ze te same koncowki pasuja i do tecznego i do elektrycznego. Dlatego wypozyczajac elektryczny nie musialam kupowac koncowek bo mialam z recznego.
Patrzyłam na ten z medeli , ale drogi jest :(
Od 300-prawie 600 :/
Chyba zdecyduje się na coś tańszego :( chyba , że kupię bez wiedzy K :D ale szkoda mi z drugiej strony tyle wydać na laktator :hmm:

A my wrócilismy ze ze spaceru, placu zabaw i zakupow. Kupiłam małej taki cienki rozowy dresik 62 później postaram się ogarnąć zdjęcie [emoji5] na rocznicę dostałam odkurzacz samosprzatajacy nawet nie muszę wstawać żeby go włączyć bo można tel[emoji5] super, bo ja tak nie lubię odkurzać zawsze mi się taki marzył[emoji5] teraz leze bo brzuch boli a jeszcze wybieramy się na obiad [emoji5]
Fajnie [emoji106]
Najważniejsze, że coś, co chciałaś [emoji106]
I niech się dobrze spisuje :)

0d1yrjjgtd95fou3.png

A twoj M tez pamieta i mysli o tamtej dzidzi? Bo moj chyba nie. Zawsze jak cos wspomne to mowi, ze po co mysle o tym i mam sie nie dolowac[emoji53]
Tak mój R bardzo , często jak tak coś wspominamy to ja płacze A On łzy w oczach np wczoraj lezelismy na wieczór i mówił do brzuszka że kupi mu super auto na sterowanie zeby tylko żeby był grzeczny i zabierze w super miejsce a mama sobie odpocznie i później weszliśmy na temat tego , że pierwsze dzieciątko już by było odchowane troszkę i szkoda że z nami go niema :( często zastanawiamy się jaki by był, pewnie każdy gdzieś to przeżywa na swój sposób i nie wierze ze po Twoim tak to splywa tylko nie chce pokazać a pewnie nie ma dnia żeby chociaż na chwilkę o tym niepomyslal wkoncu też stracił dziecko [emoji8]

reklama
Do góry