justyna612
Fanka BB :)
Ja sol do przexierania oczek, woda morska a do kapieli z penathenu dla dzieci z azs. I tyle z chemii. Pepuszek czyscila polozna nie kazala dotykac
Ja położnej nie mam zamiaru przyjmować
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja sol do przexierania oczek, woda morska a do kapieli z penathenu dla dzieci z azs. I tyle z chemii. Pepuszek czyscila polozna nie kazala dotykac
Czemu?Ja położnej nie mam zamiaru przyjmować![]()
Ja miałam 3*1nospa forteDuzo tej nospy bralas ? Ja unikam , ale co wspomne lekarzom , ze boli mnie czasem brzuch albo cos nie tak czuje to kaza brac nospe... wzielam moze z 3 razy jak musialam gdzies isc , ale jak moge zostax w domu i polezec to unikam... biore juz tabletki na nadcisnienie , luteine i euthyrox.... sadze, ze mimo mowienia , ze to bezpieczne i tak boje sie o wplyw na dziecko...
Nie wiem dlaczego tak polecaja ta nospe...
.
Mi lekarz mówił na samym początku, że do 8 tyg ciąży nie bierze się nospy.... natomiast sa to dość świeże zalecenia i wielu lekarzy o nich nie wie.( Wiec zgadzam się z tobą że coś w tej nospie jest nie tak). Jak byłam w szpitalu w 5 tc to od razu mi chcieli dać nospe ale odmówiłam.Kobietki napisałam o nospie z mojego doświadczenia, chciałbym abyście mogli poczytać lub popytać lekarzy którzy Wam odpowiedzą na ten temat.Bo mi nikt nie powiedział i brałam to bardzo długo.A każdy ma prawo wyboru.Przez ponad rok jeździłam od lekarza do lekarza ,a dopiero teraz dowiedziałam się od lekarza że mam ponospowe dziecko.
Oczekująca - aplikator niewskazany, bo można doprowadzić łatwo do krwawienia tym aplikatorem. W ciąży jest się w środku zbyt delikatnym. A każde krwawienie to w ciąży duży stres, bo człowiek się zastanawia, czy to na pewno od aplikatora, czy może coś się dzieje...Ja go uzywam od poczatku... nie umiem jakos palcem ;p a czemu niewskazany?![]()
Według mnie wszystko z Oilatum jest zbyt drogie i niewarte swojej ceny! Jeszcze nie robiłam aktualnego rozeznania dla dzidziusia, ale moja starsza używała Mediderm. Jest bardzo tani, mają też emolient do kąpieli i jak dla mnie ma dużo lepszy skład od tych znanych marek. Jest zalecany dla ludzi z egzemą, łuszczycą i AZS. Teraz mój mąż zabrał córce żel do mycia (też taki jakby emolientowy - nic się nie pieni), bo potrzebował czegoś bez zapachów i drażniących składników do mycia świeżego tatuażuJa z chemii na początek Oilatum do kąpieli na zmianę z krochmalem, Bepanthen na pupę, octanisept do pepuszka, woda morska do noska i sól fizjologiczna do oczu i tyle![]()
Oczywscie że jeśli nacinane. Różne są położne i można teraz sobie wybrać i zadzwonić przed porodem czy przyjedzie u Ciebie po porodzie więc możesz wyszukać takiej z odpowiednimi papierami. Tak jak mówię są różne położne Ale jeśli nawet nie wpuscimy do domu, a nie wiemy kto to jest to trochę bez sensu. Jeśli miało się dziecko i się wzięło pierwszą lepszą z przychodni z okolicy, bez poczytania opinii to niestety może tak być :/@justyna612
@Emol
W teorii powinnyśmy być objęte opieka poloznej od 20tc.Mi 20tc wypadnie jeszcze w star miejscu zamieszkania i tu naprawdę położnej nie przyjmę.
Położna u nas to baba rodem z PRL przyszła w styczniu z mrozu i ruszyła mi bez mycia rąk z zimnymi łapami do dziecka.
Przyrosty określiła ''na oko", zleciła podawanie mm, bo ''mam za chude mleko".
Rany nie oglądała, 'na drugi raz'.
Jestem zdecydowana na kp i w ogole nie biorę mm pod uwagę.Nie będę dokarmiała dziecka mm, żeby zaburzyć laktacje.Nie podaje z tego samego powodu smoczków i butelek że smoczkiem.
Jeśli faktycznie będą problemy z przyrostami to poszukam kogoś , kto wspiera kp - najlepiej CDL z certyfikatem.
Szwy ściągałem u ginekologa w przychodni, oprócz jednego zewnętrznego,.który zdjęłam sama.bo mi przeszkadzał.
W nowym miescie dam szansę położnej, ale poszukam takiej z papierami CDL, bo dla mnie KP jest b. ważnne.